Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

"Krapulapuuro" pelastaa juhlien jälkeisenä aamuna: Poimi resepti!

Mesiangervolla täydennetty aamupuuro sopii loistavasti tarjottavaksi kesäjuhlien jälkeiselle aamiaiselle.

Mesiangervoa on käytetty luonnonlääkkeissä, mistä se saattaa olla entuudestaan tuttu. Kun juhlat venähtävät pitkäksi, sopii mesiangervosta valmistettu puuro paremmin kuin hyvin seuraavaan aamuun!

Karvasmantelin ja vaniljan makuinen mesiangervo kukkii vaalein hennoin kukin. Yrtti sopii muiden muassa puuroihin ja smoothieihin. Mesiangervosta voidaan hyödyntää lehdet tai kukat. Kukat ovat aromaattisempia kuin lehdet, joten niitä kannattaa annostella maltilla.

Mesiangervo ei sovi aspiriinille tai salisyylihapolle allergisille, koska mesiangervo sisältää salisyylihappoa.

Juhlinnan jälkeisen aamun puuro

0,5 l Myllyn Paras Neljän Viljan puuroa
1 dl nuoria mesiangervon lehtiä
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa

Irrota kerätyistä mesiangervon varsista lehdet ja huuhtele ne kylmällä vedellä puhtaiksi. Silppua lehdet pieniksi. Keitä puuro ohjeen mukaan. Lisää lopuksi silputtu mesiangervo ja anna yrttien kuumentua puurossa noin minuutin ajan. Mausta puuro hunajalla ja suolalla. 

Nauti sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja