Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Korvaa alkoholi leivonnassa – lue vinkit!

Joissain resepteissä pyydetään alkoholia, mutta ei hätää – jos liköörikaappi huutaa tyhjyyttään, joillekin juomille löytyy myös helpot korvaajat. 

Oluet, viinit ja liköörit voivat tuoda uusia makuja ja monimuotoisuutta reseptiin. Mutta mitä jos sinulta ei löydy vaadittavaa juomaa tai et muuten vain halua käyttää alkoholia ainesosana? Kokeile näitä helppoja vaihdoksia ruoanlaitossa tai kun leivot suolaista tai makeaa!

Olut: Jos haluat korvata oluen, käytä esimerkiksi kanalientä tai kivennäisvettä, reseptistä riippuen.

Punaviini: Käytä veteen laimennettua punaviinietikkaa tai viinirypälemehua sekä ripausta punaviinietikkaa.

Valkoviini: Käytä esimerkiksi laimennettua valkoviinietikkaa.

Sherry tai brandy: Käytä tuoretta appelsiinimehua.

Liköörit: Sekoittele keskenään esansseja, jotka ovat suurinpiirtein samanmakuisia kuin vaadittu juoma ja lisää vähän mausteita. Kokeilu paljastaa, millainen seos tuottaa toivotun lopputuloksen!

Lähde: WorldKitchen

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja