Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Klassikkoherkkuun helposti jouluista makua: Piparin makuinen kääretorttu syntyy alle puolessa tunnissa

Piparin makuinen kääretorttu on täydellinen herkku joulun odotukseen.

Kahvipöydän klassikkoherkku, kääretorttu, leivotaan tällä kertaa astetta jouluisampaan muotoon. Kun  kääretorttupohjan maustaa piparkakkumausteella ja täytteeseen lorauttaa hieman pomeranssin makuista Grand Marine -likööriä, joulunajan uusi suosikki on valmis. 

Parasta tässä herkussa on se, että piparinen kääretorttu valmistuu alta aikayksikön vaikkapa yllätysvieraille. 

Piparikääretorttu (20 palaa)

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
0,5 dl maitoa

Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl likööriä (Grand Marnier)

Aseta uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Nostele jauhot kananmuna-sokerivaahdon sekaan maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista kypsäksi, noin viisi minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita likööri joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kääri levy rullaksi. Jätä sauma kääretortun alapuolelle.

Kokeile myös muita jouluisia herkkuja:

Resepti. MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja