Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kesän ihanimmat jäätelöherkut – testaa reseptit!

Jäätelö ja kesä kuuluvat saumattomasti yhteen. Testaa maukkaat jäätelöreseptit!

Kesän herkullisimpiin jäätelöannoksiin voit käyttää aikaa ja vaivaa, tai päästä helpolla. Testaa seuraavat reseptit, kun jäätelönhimo yllättää!

Jätski-vadelmataskut turkinpippuritwistillä

10 kpl

10 kpl voitaikinataskuja

Täyte:
1 l vaniljajäätelöä
150 g turkinpippurirouhetta
300 g vadelmia

(mansikka)tomusokeria

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä 10–15 minuuttia ennen täyttämistä.

Avaa taskut varovasti niin, että taitereuna jää kiinni. Laita väliin taskun kokoinen, n. 1 cm paksuinen jäätelöviipale ja ripottele jäätelön päälle reilusti turkinpippurirouhetta sekä vadelmia. Taita kansi takaisin päälle. Ripottele leivosten pinnalle tomusokeria.

Maailman helpoin jätskikakku!


Laita tarjoiluastialle keksijäätelöitä riviin. Jäätelöiden päälle levitä suklaakastiketta ja suklaapaloja sekä halutessasi ohut kerros haluamaasi jäätelöä. Asettele sitten vielä toinen rivi keksijäätelöitä ja kuorruta koko komeus kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla!

Jäätelö-mansikkatorttu

Resepti on vaivaton: osta vain pakastetaikina, mansikat ja jätski. Pohjan voi paistaa hieman aiemmin, jäätelö ja mansikat lisätään juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä saman tortun muillakin marjoilla.

piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle

1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte kypsälle tortulle:
n. 1 dl mansikkamehua
2–3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa
n. 1 l jäätelöä

Koristeeksi:
n. 0,5 l mansikoita

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–12 minuuttia, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

"Banaanijäätelö"

Tähän ohjeeseen et edes tarvitse jäätelöä, mutta silti lopputulos on kuin paraskin jätskijälkiruoka. Sekoita vain tehosekoittimessa kypsiä banaaneja, reilu lusikallinen maapähkinävoita ja tilkka hunajaa. Laita pakkaseen ja malta odottaa muutama tunti. Ihana, täysin jäätelön kaltainen banaaniherkku on valmis!

Voit myös laittaa tehosekoittimeen pelkkiä jäisiä banaaneja ja sekoittaa, kunnes koostumus on jäätelömäista. Tarjoile vaikka kääretortun tai leivosten kyljessä, jos kaipaat kunnon herkuttelua!

Suklaa-jätskileivokset

16–20 kpl (kaksikerroksista)

1 pkt suklaista piirakkataikinaa (pakaste) (380 g)

Täyte:
100 g lemon curdia
1 l sitruuna- tai appelsiinijäätelöä

Koristeeksi:
(kaakao)tomusokeria

Kaaviloi sulanut taikina 4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 8 kpl suorakaiteen muotoisia, noin 5 x 10 cm:n kokoisia paloja. Paista 200-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 6–9 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Levitä nurjille puolille kerros lemon curdia. Laita kahden leivospohjan väliin 2–3 cm viipale jäätelöä, niin että lemon curd jää kiinni jäätelöön. Laita leivokset heti pakastimeen. Jäisinä voit laittaa ne muovipussiin tai pakasterasiaan.

Ennen tarjoilua sihtaa pinnalle (kaakao)tomusokeria.

VINKKI: Kokeile muillakin jäätelöillä. 

Reseptit: Arja Elina Laine (Myllyn Paras), CLEFoodies, Daily Mail

Testaa myös:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja