Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kekseliäs isänpäiväkakku: Korvaa perinteinen kinuski tällä herkulla!

Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailuun aikoinaan osallistuneen Henna Pölläsen reseptillä perinteisen täytekakun päälle levitetään kinuskin sijaan herkullinen Omar-kuorrute.

Pölläsen kehittelemä isänpäiväkakku parhaalle isälle poikkeaa tavallisista täytekakuista sekä kuorrutteen että runsautensa puolesta. 


– Kakku on hieman erilainen kuin tavallinen täytekakku. Omar-kuorrute on hyvä vaihtoehto tavalliselle kinuskikuorrutteelle, Pöllänen toteaa.

– Kakun voi tehdä etukäteen kuorrutusta lukuun ottamatta valmiiksi pakkaseen. Kuorruttamisen ja koristelun voi tehdä edellisenä iltana tai aamulla, Pöllänen vinkkaa.

Isänpäiväkakku parhaalle isälle

noin 8-10:lle

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

TAI

1 pkt kaupan valmiita täytekakkupohjia

Kostutus:
kahvia, maitoa tai appelsiinimehua

Täyte:
2–3 dl marjoja tai 2 prk ananasta
kinuskikastiketta
2 dl vaahtoutuvaa kermaa (tai kermaa ja vaniljakastiketta, yht 2 dl)
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 pkt Daim-suklaata murskattuna

Kuorrutus:
2 ps Omar -karkkeja

Koristeluun:
1 karambola
sulatettua suklaata
kultapalloja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Vaahdota täytettä varten kerma (ja vaniljavaahto) ja lisää joukkoon tuorejuusto samalla vatkaten. Kostuta kakku ja levitä kakun pintaan kerros kinuskikastiketta. Lisää sitten ananasmurska tai marjat. Levitä päälle kerma-tuorejuustoseos sekä daim-murska. Täytä myös toinen väli näin. Nosta jääkaappiin ja valmista kuorrute.

Poista karkeista paperit ja tee karkeista "pallo". Pehmitä mikrossa n. 30 sekunnin ajan. Kauli ohueksi levyksi kelmujen välissä ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat. Leikkaa karambolat ohuiksi viipaleiksi ja sulata suklaa kirjoitusta varten. Tee kakun keskelle 1 ja täytä se kultapalloilla. Koristele suklaalla ja karambolaviipaleilla.

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus. MTV / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja