Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Käsittämättömän herkullinen porkkanakakku! Helpolla niksillä teet suosikkiherkusta entistäkin mehevämmän

Ihastuttava porkkanakakku hurmaa syöjänsä niin mehevyydellään, pehmeydellään kuin herkullisuudellaankin.

Perinteinen porkkanakakku on klassikkoleivos, joka maistuu aina. Kun taikinaan lisätään ananasmurskaa, porkkanakakku mehevöityy entisestään. Tämän kakun maku vain paranee, mitä kauemmin se saa tekeytyä ennen herkuttelua. Porkkanakakku kannattaakin siis valmistaa vähintään päivää ennen suunniteltua tarjoiluhetkeä.

Tässä reseptissä perinteinen tuorejuustokuorrute saa lisämakua ja pirteyttä raastetusta limen kuoresta.

Ananaksinen porkkanakakku limekuorrutteella (28 palaa)

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl maissi-/rypsiöljyä
3 dl porkkanaraastetta
1,5 dl ananasmurskaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4,5 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
125 g tuorejuustoa
60 g sulatettua voita
4 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
2 limen raastettu kuori

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 22x23 -senttinen vuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja ananasmurska. Nostele lopuksi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperin päälle.

Tee kuorrute. Sekoita kuorrutteen ainesosat keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Nosta kovettumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele neliöiksi leikatut palat halutessasi limeviipaleilla. 

Resepti: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja