Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Karjalanpiirakkaan ei ole pakko laittaa riisipuuroa – poimi vinkit piirakoiden tuunaukseen

Karjalanpiirakkaa pidetään Suomessa perinneruuista pyhimpinä. Perinteet elävät, ja karjalanpiirakkaakin on lupa tuunata.

Karjalanpiirakan täytteeksi voi kokeilla monenlaisia makuja. Täytteisiin saa vaihtelua erilaisilla juuressoseilla ja marjoilla.

Uusia piirakkamakuja

Riisipuuro + punajuurisose

Punajuurisoseella maustetut piirakat ovat kauniin punaisia ja pehmeän makuisia. Punajuuripiirakat maistuvat erityisesti vuohenjuuston tai sinihomejuuston kanssa.

Riisipuuro + bataattisose

Bataatilla maustettu riisipuuro haastaa perinteisen porkkanapiirakan. Bataattisosetta kannattaa kokeilla myös lanttusoseen tapaan supikoiden täytteenä. Kun bataattisoseen maustaa hunajalla, sen luontainen makeus tulee paremmin esille.

Riisipuuro + mustikkasose

Mustikkaiset piirakat maistuvat makeana jälkiruokana kermavaahdon kera.

Riisifrutti + mansikkahillo

Vaniljasokerilla ja vaahdotetulla vaniljakastikkeella maustettu riisipuuro on syntisen hyvä piirakantäyte. Mansikkahillo kruunaa kokonaisuuden.

Katso videolta, kuinka karjalanpiirakat rypytetään!

Reseptit: Myllyn Paras ja Karjalainen Nuorisoliitto

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja