Kaipaatko vaihtelua perusmakaronilaatikkoon? Kokeile tätä maukasta meksikolaista versiota – tuo taatusti lisäpotkua arkeen
Makaronilaatikko on yksi koko perheen suosikkiruokia. Jos tavallinen versio meinaa kyllästyttää, voi vaihtelun vuoksi kokeilla tätä meksikolaistyylistä versiota.
Liha-makaronilaatikko löytyy monien suomalaisten ruokapöydästä tasaisin väliajoin, eikä syyttä! Herkullinen laatikko maistuu niin vauvasta vaariin.
Jos perinteinen version tilalle kaipaa jotakin uutta, on yksi loistava vaihtoehto esimerkiksi meksikolaistyypinen makaronilaatikko, joka saa lisäpotkua chilipaprikasta ja jalapenosta sekä mehevyyttä sulatejuustosta.
Jos liha maistuu, ilahduttaa varmasti perinteisen jauhelihan lisäksi mukaan tuleva pekoni. Toisaalta kasvissyöjät tai kasvisruokavaliota suosivat voivat vaihtaa lihat kasviksiin, esimerkiksi maissi, kesäkurpitsa ja pavut sopivat hyvin.
Makaronilaatikko à la Mexicana
400g makaronia
1 l vettä
1 tl suolaa
150 g pekonia
1–2 punaista chilipaprikaa
1–2 vihreää jalapenoa
400 g naudan jauhelihaa
½–1 tl punaisia chilihiutaleita
2 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
2 tl ruokokidesokeria
250 g ruoanvalmistukseen sopivaa sulatejuustoa (cheddar tai chili)
1 rku korianteria
1 rku minttua
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
1–2 tl hunajaa tai siirappia
Valmistusohje
Keitä makaroneja suolalla maustetussa vedessä ilman kantta 8 minuuttia. Katkaise lämpö, laita kansi päälle ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Silppua pekoni, chilit ja jalapenot, ja siirrä silput suureen paistinpannuun tai paistokasariin. Kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet pannuun, ruskista muruksi.
Lisää tomaattimurska, sulatejuusto ja ruokokidesokeri ja hauduta pari minuuttia.
Lisää silputut yrtit ja makaronit joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan, ripottele juustoraaste pinnalle ja valuta ohuet hunaja- tai siirappiraidat päälle.
Työnnä vuoka 220-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nauti.
Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy