Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kaapit tyhjillään? Näin puuttuvat raaka-aineet voi korvata leivonnassa

Kun äkillinen innostus leipoa iskee, on ikävää, jos leivonta-askareet jäävät raaka-aineiden puuttuessa väliin. Lue, mitä raaka-aineita voit korvata muilla!

Älä panikoi, jos kesken leipomisen havahdut tajuamaan, ettei kaapistasi löydykaan kananmunia tai muuta reseptin olennaista osaa. Lue, kuinka voit korvata raaka-aineita ilman, että kukaan huomaa mitään. Kokeilemalla selvität parhaiten, kuinka raaka-aineiden korvaus onnistuu juuri sinun leipomuksessasi.

1. Kasviöljy: Vaikkei öljy olisikaan loppu, voit korvata sen terveellisemmällä ja vähärasvaisemmalla omenasoseella. Miksi korvaus toimii? Öljyn rooli leivonnassa on suojata jauhoja sekoittumasta veteen, jolloin gluteenia ei muodostu ja taikina pysyy sitkeänä. Omenasoseessa puolestaan on pektiiniä, joka estää myös gluteenin muodostusta. Öljyn korvaaminen omenasoseella toimii useimmissa kakkutaikinoissa ja muissakin leivonnaisissa, mutta se ei ole täydellinen vaihdos. Luultavasti leivonnaisen koostumuksesta tulee hieman kosteampi. Kannattaa myös vähentää reseptissä vaadittua sokerin määrää, vaikka käyttäisitkin makeuttamatonta omenasosetta.

2. Etikka: Valmis sitruuna- tai limettimehu sopii etikan korvaajaksi ja toisin päin. Suurin muutos taikinaan on maku.

3. Smetana: Vastaava määrä tavallista, maustamatonta jogurttia on helpoin vaihtoehto. Jos sinulla ei ole sitäkään, kokeile yhdistää ruokalusikallinen sitruunamehua tai etikkaa vajaata 2,5 kermadesilitraa kohden.

4. Kananmunat: Kananmunille on olemassa monia erilaisia korvikkeita. Jos kenno on tyhjä, muutama ruokalusikallinen soseutettua tofua korvaa yhden munan. Voit myös kokeilla 3 ruokalusikallista majoneesia tai puolikasta, muussattua banaania ja puolta teelusikallista leivinjauhetta. Myös 2 rkl soijajauhoja korvaa yhden kananmunan. Lisäksi makeissa leivonnaisissa 1 desilitra hedelmä- tai marjasosetta voi korvata kananmunan. LUE MYÖS:  Täytekakun pohja ilman kananmunaa? Näin se valmistuu

5. Hunaja: Jos kaapista ei löydy hunajaa, voit hyvin korvata sen sokerilla. Koska hunaja on makeampaa, sokeria tarvitaan hiukan enemmän. Sekoita sokeri veteen. Voit myös kokeilla korvata hunajan vaalealla maissisiirapilla. LUE MYÖS:  Näin korvaat sokerin leivonnassa – tiesitkö näitä asioita hunajasta?

6. Fariinisokeri: Pieni määrä melassia tai siirappia valkoiseen sokeriin yhdistettynä voi toimia joskus fariinisokerin korvaajana.

Lähde: WorldKitchen

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja