Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Juhlien suloisimmat juustokakut valmistetaan muffinivuokiin – näitä pieniä herkkuja voi olla vaikea vastustaa!

Muffinivuokiinn valmistettavat minijuustokakut kätkevät sisäänsä rapean keksipohjan ja kermaisen täytteen.

Vaikka juustokakku valmistetaan perinteisesti pyöreään kakkuvuokaan, tämä herkku taipuu helposti myös pienemmiksi herkuiksi. Näitä juustokakkuja syömällä saat pienessä paketissa rapean pohjan, suussa sulavan täytteen ja kauniin koristelun. 

Suloisen ulkonäön lisäksi minijuustokakuissa on se hyvä puoli, että niiden paistuminen ja jäähtyminen käy isoa kakkua nopeammin. Nämä herkut sopivat juhlaan kuin juhlaan, ja ne voi hyvin leipoa valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. 

Helpot minijuustokakut (12 kpl)

6 grahamkeksiä murskattuna
3 rkl suolatonta voita sulatettuna
400 g tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 kananmunaa
½ tl vanilja-aromia
2 dl vadelmia

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Yhdistä keksimurska ja sulatettu voi. Jaa keksi-voiseos kahdentoista muffinivuoan pohjalle ja painele seos vuokien pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Kaada tuorejuusto kulhoon ja notkista se sähkövatkaimella sekoittaen (2 minuuttia). Lisää joukkoon sokeri ja suola, ja anna koneen käydä vielä noin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon ja vatkaa voimakkaasti kananmunien välissä. Lisää lopuksi joukkoon vanilja-aromi. Jaa täyte muffinivuokiin keksimurun päälle.

Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna valmiiden juustokakkujen jäähtyä toinen tunnin ajan huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen kakut jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi. Kakut voi hyvin tehdä jo edellispäivänä ja antaa tekeytyä jääkaapissa yö yli.

Lisää juuri ennen tarjoilua juustokakkujen päälle koristeeksi tuoreita vadelmia ja tomusokeria.

Resepti: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja