Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Jäikö joulusta piparia yli? Näin hyödynnät ne!

Älä heitä joulun herkutteluista yli jääneitä pipareita menemään, vaan hyödynnä ne muissa ruoissa.

Joulun jäljiltä monen kaapit pursuavat edelleen syömättömiä pipareita, eikä niitä jouluähkyn jälkeen kenties tee mieli sellaisenaan syödä. Miten pipareita voi hyödyntää muissa ruoissa? Ensinnäkin piparit kannattaa murustaa, opastaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

− Piparimurua ei kannata heittää pois, vaan sitä voi heittää vaikkapa myslin joukkoon. Siitä tulee mysliin mukavaa makua. Piparimurua voi syödä myös sellaisenaan rahkan tai jogurtin kanssa.

VINKKI: Kokeile piparimurua myös vaikkapa itse leipomasi leipätaikinan sekaan laitettuna!

Piparimurun voi toki hyödyntää erilaisissa jälkiruoissakin.

− Voi tehdä vaikkapa erilaisia herkkumaljoja. Esimerkiksi mascarponevaahtokerroksen päälle laitetaan lasiin hilloa tai marjoja, ja päälle piparimuruja. Tällainen jälkiruoka sopisi vaikka uudenvuodenjuhliin.

Kolmas vaihtoehto on se, että piparimurun hyödyntää kakuissa.

– Pipari murskataan, ja muru sekoitetaan jonkin rasvan kanssa. Sitten seos painetaan kakkuvuoan pohjalle. Tämä toimii esimerkiksi hyydytettävän juustokakun pohjana.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja