Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Jäikö aamupuuroa yli? Hyödynnä tähteet herkullisella tavalla

Aamupuuron määrää on välillä vaikea arvioida, mutta jatkossa puuroa ei suinkaan tarvitse heittää roskiin, sillä puuron voi hyödyntää osana helppoa pannukakkureseptiä.

Leivontanurkan Arja kokkaa 19.1.2015 alkavalla viikolla Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osuudessa. Ensimmäinen Arjan resepti on oiva tapa hyödyntää aamupuuron tähteet vaikkapa samana iltana – jälkiruoan muodossa.

Pannukakkua kaurapuurosta

Arjan pannukakkureseptin sydän on taikinaan lisätty kaurapuuro. Erikoisen reseptistä tekee myös se, että maito korvataan kookosmaidolla. Arjan mukaan kookosmaito tuo pannukakkuun mukavasti makua.

Kaurapuurosta valmistetut pannukakut sopivat Arjan mukaan myös monelle erikoisruokavaliota noudattavalle

– Jos haluaa välttää maitoa, niin tässä ei ole maitoa, jos ei voitele voilla noita vuokia vaan öljyllä tekee sen, Arja kertoo.

– Tässä oli vaan nyt kaurahiutaleita käytetty, eli kaura on ainoa vilja mitä näissä on, Arja jatkaa.

Kaurapuuron lisäksi muitakin puuroja voi hyödyntää ruoanlaitossa. Suolaisempi versio pannukakusta valmistuu Arjan mukaan ylijääneestä tattaripuurosta.

KOKEILE RESEPTI: Pannarit tattaripuurosta

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja