Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Iki-ihanasta mansikkakakusta vieläkin parempi – käsittele mansikat näin

Kesällä klassiset marjakakut kermavaahtokuorrutteella kruunaavat juhlan kuin juhlan. Tuoreita marjoja käyttäessä kannattaa muistaa muutama vinkki, jotta kakusta saa takuulla kestävän ja kauniin.

– Aina, kun on mahdollista, kannattaa tuoreet marjat laittaa kakkuihin ja leivonnaisiin vasta juuri ennen tarjoilua. Mutta jos edessä ovat isommat juhlat, eikä koristeluihin jää aikaa, suosin kiillettä kakkujen päällä. Sen voi tehdä kätevästi valmiiksi kakkuun jo edellisenä päivänä, laittaa jääkaappiin ja kuorruttaa kakun sivut kermalla juhlapäivänä, vinkkaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Kermakakkujen kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä marjat värjäävät herkästi vaalean kerman. Samoin lisätessä tuoreita marjoja ei kannata enää sekoittaa taikinaa, ellei nimenomaan halua marjojen värjäävän taikinaa.

Kotimaiset mansikat ovat usein lajikkeesta riippuen pehmeitä ja kosteita, jolloin niitä ei välttämättä kannata pilkkoa kakun täytteeseen tai kuorrutteeseen. Sen sijaan mansikat voi hyvin laittaa kakun päälle koristeeksi vihreine kantoineen.

– Kannattaa myös muistaa, että jos kakun tekee edellisenä päivänä ja täytteeseen tulee paljon marjoja, niin kakkua ei tarvitse, eikä kannata kostuttaa. Jos kakun tekee vasta juuri ennen tarjoilua, kannattaa se puolestaan kostuttaa, Laine sanoo.

Perinteinen mansikkatäytekakku sokerikakkupohjalla on kesän ehdoton klassikko! Kakun päälle tulevan mansikkatäytteen voi tehdä liivatelehdistä ja mansikoista tai hyytelösokerista ja mansikkamehusta.

Jos kakun päälle tuntuu hankalalta saada kaunis, tasainen pinta kannattaa kokeilla hyytelöitä ja hilloja. Nämä ovat nopea apu silloin, kun aikaa ei ole paljon.

Mustaherukkahyytelöstä valmistuu herkullinen jogurttihyytelökakku kauramuropohjalla.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja