Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro: Valmista herkullisia sämpylöitä
Puuroa jää helposti yli, mutta ylijäänyttä osaa ei suinkaan kannata heittää roskiin. Poimi resepti, johon voit hyödyntää helposti ylijääneen puuron.
Pehmeät sämpylät puurosta
15–20 kpl
4 dl puuroa
3 dl kuumaa vettä
30 g hiivaa
1–2 tl mineraalisuolaa
1 rkl siirappia
8–10 dl sämpyläjauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.
Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
Resepti: Arja Elina Laine