Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hurjan helpot halloween-herkut – nämä karmivat leivonnaiset onnistuvat lapsiltakin!

Halloweenina herkutellaan teeman mukaisesti koristelluilla suolaisilla ja makeilla herkuilla. Seuraavat tarjoiltavat ovat sen verran simppeleitä, että ne sopivat hyvin valmistettavaksi yhdessä lasten kanssa. 

Hurjat ja herkulliset tarjoiltavat ovat Halloween-juhlien kohokohta! Lastenjuhlien karmivimmat tarjoiltavat syntyvät käden käänteessä vain muutamasta ainesosasta. Seuraavat herkut hurmaavat syöjänsä niin maullaan kuin ulkonäöllään. 

Muumionakit (12 kpl)

12 nakkia
1 pkt lehtitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli lehtitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kääri taikinakaistaleita nakkien ympärille ja jätä ylös pieni kaistale tyhjää, josta tulee muumion kasvot. Laita taikinan pää nakin alle, jottei se ala purkautumaan paistaessa.

Levitä valmiit taikina-nakkikääröt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kananmunalla. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

Jäädytetyt banaanikummitukset (8 kpl)

Banaanit voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, sillä ne säilyvät pakatimessa jopa viikon. 

200 g valkosuklaata
4 kypsää banaania
85 g kookoshiutaleita

tummaa suklaata sulatettuna

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kuori banaanit ja leikkaa hedelmät puoliksi. Työnnä puutikku jokaisen banaanipuolikkaan keskelle. Kaada kookoshiutaleet matalaan kulhoon tai lautaselle. Vuoraa pakastimeen sopiva alusta leivinpaperilla.

Käytä pullasutia apuna ja sivele banaanin puolikkaat valkosuklaalla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois. Pyörittele banaanit kooskohiutaleissa tai ripottele hiutaleita tasaisesti banaanien päälle. Aseta banaanit leivinpaperin päälle ja pursota tummasta suklaasta kummitukselle silmät ja suu. Pakasta vähintään neljän tunnin ajan. 

Hämähäkkikeksit ( 20 kpl)

70 g voita
50 g maapähkinävoita
150 g ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 tl vanilja-aromia
180 g vehnäjauhoa
½ tl ruokasoodaa
20 pyöreää suklaamakeista
100 g maitosuklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä voi, maapähkinävoi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna, vanilja ja sekoita. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele pellille noin 20 kappaletta keksejä. Jätä keksien väliin tilaa. Tee keksien keskelle kolot.

Paista uunissa 10–12 minuuttia, kunnes keksit ovat ruskistuneet, mutta ovat vielä sisältä pehmeitä. (Keksit kovettuvat jäätyessään) Anna keksien jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää keksien keskelle suklaamakeinen ja pursota sulatetusta maitosuklaasta hämähäkille jalat. Lisää halutessasi hämähäkille silmät toimusokeri-vesiseoksen avulla.

Lähteet: Steamy Kitchen, BBC

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja