Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Huolellisuutta leivontaan: Tätä reseptin ohjetta ei voi sivuuttaa

Kun reseptissä käsketään voitelemaan ja jauhottamaan vuoka, tätä ohjetta ei kannata sivuuttaa. Lue, miksi.

Pyydetäänkö reseptissä voitelemaan kakkuvuoka? Moni sutii voita vuokaan miten sattuu, mutta onnistuneen leipomuksen takaamiseksi ohje kannattaa ottaa tosissaan.

Vinkki: Ole tarkkana, mihin kosket, sillä sormenjäljet vuoan sisäpuolella jättävät vuoan paljaaksi, jolloin taikina voi tarttua juuri noihin kohtiin.

Kun reseptissä pyydetään voideltua ja/tai jauhotettua vuokaa, siihen on syynsä: taikina on sellaista koostumukseltaan, että se voi tarttua vuokaan. Tämä ei luonnollisesti tee hyvää leipomallesi herkulle. Huomioi, että taikina voi tarttua voideltavan astian jokaiseen nurkkaan ja kulmaan, joten voitele huolella ja tarpeeksi.

Jos myös jauhotat astian, lisää jauhoja enemmän kuin riittämiin ja kallistele vuokaa, jotta jauhot tarttuvat joka paikkaan. Kaada sitten ylimääräiset jauhot pois. 

Lähde: Bon Appétit

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja