Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Herkullisinta puuroa, jota olet koskaan syönyt! Suosikkipullan makuiseen aamupalaan ei voi olla ihastumatta

Jos korvapuusti kuuluu suosikkileivonnaistesi joukkoon, tulet taatusti rakastamaan tätä suomalaisten suosikkipullasta inspiraationsa saanutta aamupalaherkkua.

Lokakuun 4. päivä meillä vieteään kansallista korvapuustopäivää. Ennen varsinaisten pullien leipomista voit herkutella suosikkipullasta inspiraationsa saaneella herkulla, korvapuustin makuisella puurolla. 

Toisin kuin monissa puuroresepteissä, tässä kaikkia ainesosia ei sekoiteta keskenään, vaan ne asetellaan kulhoon kerroksittain – aivan kuten esikuvassaan korvapuustissa. 

Tämä makea puuro maistuu paitsi aamupalalla, se taltuttaa taatusti myös iltapäivällä iskevän makeanhimon. 

Korvapuustipuuro (2 annosta)

4 dl maitoa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1/4 tl suolaa
3,5 dl kaurahiutaleita

Voi-sokeriseos:
2 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1,5 tl kanelia

Kuorrute:
30 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl maitoa
1/8 tl vanilja-aromia
5 rkl tomusokeria

Kuumenna kattilassa maito, sokerit, vanilja-aromi ja suola. Lisää kaurahiutaleet ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta valmis puuro pois liedeltä anna vetäytyä kannen alla muutaman minuutin ajan. 

Valmista voi-sokeriseos. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri ja kaneli. 

Valmista kuorrute: Kuumenna tuorejuustoa mikroaaltouunissa noin 10 sekunnin ajan, kunnes juusto on pehmennyt. Lisää joukkoon maito ja sokerit. 

Annostele puuro kahteen kulhoon. Lusikoi päälle voi-sokeri seosta ja kuorrutetta. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja