Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Herkulliset krepit iso jälkiruokahitti Aasiassa – testaa hedelmillä tai vaikka Nutellalla!

Pidätkö aasialaisesta ruoasta? Nappaa vinkit ruoanlaittoon vietnamilaisesta kulttuurista.

Vietnamissa paikalliseen ruokakulttuuriin tutustunut kotitalousopettaja Arja Elina Laine huomasi maassa monta mielenkiintoista asiaa.

– Ensinnäkin ruoka oli todella terveellistä. Ruokien omilla mauilla mentiin – pienellä sokerilisäyksellä vain. Eli ei lisätty suolaa niin kuin täällä päin, vaan ruokien maku oli makeahko. Jopa salaatin ja raasteiden joukkoon laitettiin ripaus sokeria, Laine nauraa.

Etelä-Vietnamissa meren äärellä vieraillut Laine löysi runsaasti mereneläviä sisältävien ruokien joukosta myös suomalaisille tuttuja makuja, kuten kurkkua, tomaattia ja juureksia. Erityisesti ruokien kaunis esillepano kiinnitti Laineen huomion.

– Vaikka lautasella olisi ollut vain jokin riisisoppa, niin annos oli kauniisti koristeltu tomaatein, kurkuin ja chilein. Eli ruoan esillepano voi olla muutakin kuin se meille tyypillinen keko, jossa on kastike päällä. Visuaalisuuteen kiinnittäisinkin huomiota, jos vietnamilaisesta ruokakulttuurista pitäisi jokin asia tuoda tänne meillekin, Laine vinkkaa.

Krepit tyypillisin jälkiruoka

Muun muassa kevätkääryleet ovat Vietnamissa suosittuja herkkuja. Jälkiruokavaihtoehdot puolestaan rajoittuvat hedelmiin, turistien kohdalla jäätelöönkin. Yksi jälkkäri on kuitenkin kiistatta yli muiden: krepit.

– Hyvin ohut kreppitaikina paistetaan kuumalla liedellä toiselta puolelta, jonka jälkeen siihen voi laittaa täytteet suoraan keskelle neliönmalliin. Sitten se taitellaan taskuksi. Täytteeksi sopivat esimerkiksi hedelmät, Nutella-suklaalevite tai kookostahna. Tasku leikataan paloiksi, jotka sitten popsitaan hammastikuilla.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja