Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Herkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!

Tekeekö mielesi herkutella uunituoreilla bageleilla, mutta leipominen ei innosta? Siinä tapauksessa tämä resepti on juuri sinua varten! Et tarvitse kuin kaksi ainesosaa, ja tuoreet bagelit ovat edessäsi alle tunnissa.

Lyhyt raaka-ainelista ja kohotusajan puuttuminen tekevät tästä reseptistä erinomaisen yllättäväänkin bagel-himoon. 

Tähän Kirbie’ Cravings -blogin reseptiin käytetään self-rising -jauhoja, jotka sisältävät jo itsessään kohotusainetta ja suolaa. Vaikka et olisikaan saanut käsiisi näitä monissa maissa yleisesti käytettyjä jauhoja, ei huolta. Voit käyttää aivan hyvin tavallisia vehnäjauhoja, kunhan muistat lisätä joukkoon hieman leivinjauhetta ja suolaa.

Kahta desilitraa jauhoja kohti joukkoon lisätään 1 teelusikallinen leivinjauhetta ja 1/3 teelusikallista suolaa.

Kahden ainesosan bagelit (4 kpl):

2,5 dl rasvatonta kreikkalaista jogurttia
2,5 dl self rising -jauhoja tai 2,5 dl vehnäjauhoja, joiden joukkoon on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta ja ½ tl suolaa

Päälle:

kananmunaa
siemeniä tai pähkinöitä 

Tee näin: 

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Mittaa suureen kulhoon jogurtti ja jauhot. Sekoita ainekset aluksi sekaisin lusikalla tai nuolijalla, ja jatka vaivaamista käsin. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin.

Jaa taikina neljään samankokoiseen palloon. Rullaa taikina kevyesti jauhotetuin käsin muodoltan pitkulaiseksi. Käännä taikina ympyrän muotoon ja purista päät yhteen. Nosta muotoillut bagelit leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle halutessasi siemenillä tai pähkinärouheella.

Paista bageleita uunissa noin 25 minuutin ajan. Ota kypsät bagelit uunista ja käännä uuni 260 asteeseen. Laita bagelit todella kuumaan uuniin vielä 2–3 minuutin ajaksi, kunnes niiden pinta on ruskistunut. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Täytä bagelisi herkullisella lohitäytteellä tai vaikkapa mozzarellalla ja tomaatilla

VINKKI: Kun mittaat jogurttia, varmista, että ylimääräinen neste on valutettu pois. Ylimääräinen neste tekee taikinasta helposti liian kostean. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja