Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Herkullinen letturesepti – tätä täytettä kannattaa kokeilla

Suolaiset letut maistuvat koko perheelle vauvasta vaariin. Poimi resepti syksyisten lettujen valmistukseen! 

Letut maistuvat makeilla täytteillä, mutta myös suolaiset täytteet sopivat ohukaisten rinnalle loistavasti. Tarjoili lettuja sitten millaiselle joukolle tahansa, syksyllä niiden täytteeksi kannattaa valmistaa sienisadon parhaimmistosta sieni-fetatatäyte, joka vie kielen mennessään.

Ohukaiset sienillä

2 munaa
5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
(1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa)
2–3 rkl sokeria
2 rkl voisulaa tai öljyä

Sieni-fetatäyte:
2 rkl voita
2 sipulia hienonnettuna
1½ l tuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita tai 200 g ryöpättyjä sieniä
⅓ tl jauhettua valkopippuria
1 punainen paprika pieninä kuutioina
200 g feta-juustokuutioita
200 g maustettua yrtti- tms. rahkaa
tuoretta persiljaa, osa koristeeksi

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

Sieni-fetatäyte:
Täytettä varten paista pannulla hienonnettu sipuli ja sienet.
Mausta valkopippurilla. Ota pois liedeltä, lisää paprika, juusto ja suolainen yrttirahka sekä persiljasilppua. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.

Resepti: Arja Elina Laine 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja