Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Herkullinen arkiruokavinkki: Näin sienet kannattaa hyödyntää

Syksy on sienten aikaa, ja niitä kannattaakin hyödyntää monipuolisesti kotikeittiössä. Yksi herkullisimmista tavoista hyödyntää sienet on lisätä niitä jauhelihan sijaan kaalikääryleiden täytteeseen.

Mietitkö, millaista herkkua loihtisit vieraille, joiden joukossa on kasvissyöjiä? Yksi sopiva vaihtoehto syksyiseksi illalliseksi on sieni-kaalikääryleiden resepti, jossa perinteinen jauheliha korvataan sienillä. Tähän reseptiin voit lisätä ruokasienistä omia suosikkejasi.

Sieni-kaalikääryleet

1 valkokaali

Täyte:
2 dl käsiteltyjä sekasieniä pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1½ dl hienonnettua kaalia (kaalin sisäosasta)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl liperiä eli lipstikkaa
1 tl persiljaa
1 tl oreganoa
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Keitä kokonaista valkokaalia tilavassa kattilassa ja irrota vähitellen

kaalinlehtiä, kun ne ovat hieman pehmenneet.

Tee täyte. Paista kevyesti

sienet ja sipulit paistinpannulla. Lisää ohrasuurimot, hienonnettu kaali,

mausteet ja parmesaanijuusto.

Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien

lehtiruoteja ja levitä lehdet työpöydälle. Laita kullekin lehdelle

ruokalusikallinen täytettä. Kääri lehti paketiksi ja lado kääröt paistovadille

tai paistinpannulle kypsymään. Lisää hieman vettä vadin tai pannun pohjalle.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu tunti. Käännä kääryleet kypsymisen

puolivälissä.

Resepti: Sonja Haapakoski

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja