Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Helppo välipala valmistuu hetkessä – tämän herkun lapsikin osaa valmistaa!

Hauskat herkut lapsille syntyvät helposti.

Helpot eväät saat lapsille ja lapsenmielisille tekemällä nakkipiiloja.

Mikä parasta, nakkipiilot valmistuvat helposti: taikinan sisään laitetaan nakki, mukaan mieleisiä mausteita ja herkut uuniin paistumaan.

Yksinkertaisuutensa vuoksi nakkipiilojen valmistus tarjoaa hauskaa puuhaa lapsille, jotka kyllä osaavat tehdä nämä välipalat vaikka itse. Suolaiset palat voidaan toki valmistella yhdessä perheen keskenkin.

"Nakkipiilopiknik" puolestaan voi olla hauska idea lasten viihdykkeeksi sateisena päivänä: taiteile lapsille teltta sisätiloihin tuolien ja lakanan avulla ja tarjoile herkut lapsille "telttaan".

Nakkipiilot

15–16 kpl

1 pkt lehti-, torttu-, tai voitaikinalevyjä

Täyte:
15–16 nakkia
(chili)tomaattiketsuppia
1–2 rkl pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)

Päälle:
munaa
seesaminsiemeniä

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa, kaaviloi niitä kolmasosa pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin.

Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja