Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Helppo kikka takaa leivälle rapean kuoren – kotiuunilla leipomotasoinen lopputulos!

Leipomoalan ammattilainen antaa paistovinkin, jonka avulla kotikokistakin voi kuoriutua oman elämänsä huippuleipuri.

Vaasan Oy:n tuotekehittäjä Kai Suomela neuvoo, miten kotikeittössä leivästä saa helposti ihanan rapean. Salaisuus löytyy miehen mukaan vesihöyrystä, joka on mahdollista synnyttää uuniin, vaikka höyrytoimintoa ei omasta uunista löytyisikään. Tarvitset vain pellin ja vettä.

Kiiltävä ja rapea pinta pienellä vaivalla

Laita yksi ylimääräinen pelti kylmän uunin pohjalle ja lämmitä uuni todella kuumaksi, 230–240 asteeseen. Kun uuni on lämmin, laita kohonnut leipä uuniin ja laita pohjan päällä olevalle pellille noin puolen desilitran verran kuumaa vettä.

Sulje luukku nopeasti ja peitä uunin höyrynpoistoaukko uunikintaalla. Tällä tavoin uuniin saadaan hetkeksi luotua leivän paistumiseen täydelliset olosuhteet.

Muista tämän jälkeen laskea uunin lämpötila sopivaan paistoasteeseen.

– Vettä ei kannata heittää suoraan uunin pohjalle, sillä muuten emalit voivat lähteä, Suomela muistuttaa.

Höyryn luominen uuniin on helppoa, mutta mitä se sitten oikein tekee leivälle?

– Ensinnäkin höyryn avulla tuotteen pintaan saadaan kiiltoa ja vähän rapeampi kuori. Höyry antaa leivälle myös hieman enemmän aikaa nousta kuumassa uunissa, jolloin lopputulos on parempi, Suomela opastaa.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja