Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Helpot korvapuustit, joita ei tarvitse vaivata tai kohottaa! Taikina valmistuu uuniin lämmetessä

Lokakuun 4. päivä juhlistetaan yhtä Suomen rakastetuimmista leivonnaisista, korvapuustia. Tällä reseptillä perinteinen herkku valmistuu nopeammin kuin uskoitkaan! 

Perinteisten korvapuustien leipominen vie tovin, kun taikina vaatii kohotuksen lämpöisessä paikassa, huolellisen vaivaamisen ja lopuksi vielä korvapuustien pyörittelyn paistovalmiiksi. Helpolla muokkauksella perinteiseen reseptiin korvapuustit valmistuvat älyttömän nopeasti, mutta lopputulos on vähintään yhtä herkullinen!

Perinteiset korvapuustit kohotetaan hiivalla, mikä vaatii oman aikansa. Korvapuusteista saa kuitenkin yhtä pehmoisia vaihtamalla hiivan leivinjauheeseen!

Tämän reseptin korvapuustit kruunataan suussasulavalla kuorrutteella. Voit valita pulliisi vaihtoehtoisesti joko tomusokeri- tai tuorejuustopohjaisen kuorrutteen. 

Nopeat korvapuustit (n.15 kpl)

1,75 dl raesokeria
1 rkl kanelia
10–12 dl vehnäjauhoa
6 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4,75 dl maitoa
8 rkl suolatonta voita

Kuorrutus 1:
4,75 dl tomusokeria
0,5–1 dl maitoa
¼ tl suolaa

Kuorrute 2:
1 dl tuorejuustoa
2 rkl sulatettua voita
2 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta
2 1/4 dl tomusokeria

Voitele reilunkokoinen uunivuoka, johon mahtuu noin 15 keskikokoista korvapuustia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kulhossa keskenään ja laita sivuun odottamaan. Sekoita isommassa kulhossa keskenään jauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita omassa kulhossaan sulatettu voi ja maito. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi puulastalla.

Kaada taikina jauhotetulle pöytätasolle ja kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle sulatettua voita ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Rullaa taikinalevy ja leikkaa tasaisesti sopivan kokoisiksi paloiksi.

Asettele korvapuustit kyljelleen vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Voitele lopuksi korvapuustit jäljelle jääneellä sulatetulla voilla. Paista korvapuusteja uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin värin.

Kuorrute 1: Sillä välin kun pullat paistuvat, valmista kuorrute sekoittamalla kulhossa tasaiseksi massaksi tomusokeri, maito ja suola. Kun korvapuustit ovat valmiit, kaada kuorrute tasaisesti niiden päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kuorrute 2: Sillä välin kun pullat paistuvat, valmista kuorrute. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon sulatettu voi, maito ja vaniljauute. Lisää tomusokeri ja sekoita sileäksi massaksi. Levitä kuorrute valmiiden ja hieman jäähtyneiden pullien päälle.

Resepti: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja