Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hauska resepti: Syö pizzaa kuin jäätelöä!

Pizzan ei aina tarvitse olla kaikista perinteisin lätty!

Pizza on monen viikonloppuherkku, mutta oletko tullut ajatelleeksi, ettei tätä italialaisten suosimaa lättyä tarvitse nauttia litteässä muodossa? Popsugarin videolla Konopizzan kokki Emilio Verde näyttää, kuinka valmistuu hauska pizzatuutti

Pizzataikinan voit valmistaa esimerkiksi tällä reseptillä:

Tarvitset:

3 dl vettä
1/2 pkt hiivaa (n.25 g)
8 dl pizzajauhoja

Tee näin: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauho ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Millainen on sinun suosikkipizzasi? Nautitko sen tuuttina vai päällystätkö kenties hedelmillä? Paljasta paras pizzareseptisi tai -niksisi ja voit voittaa leivontavälineitä.

Tuutiksi pizzan saat, kun otat kartion muotoisia vohvelituutteja tai muita kartion mallisia ja uuninkestäviä muotteja ja päällystät ne foliolla ja suihkuta päälle vielä vuokasprayta. Kun taikina on kohonnut, kaulitse se kahdeksi ympyränmuotoiseksi lätyksi ja leikkaa ne pizzaleikkurilla neljään osaan. Pyöritä osat tuuttien ympärille.

Laita pizzataikinatuutit 230–250-asteiseen uuniin 6–8 minuutiksi, kunnes näet, että tuutit alkavat säilyttää muotoonsa ja väri muuttuu rusehtavammaksi.

Ota tuutit uunista ja ota muotit taikinatuuttien sisältä pois. Nyt voit täyttää tuutit haluamallasi tavalla. Laita tuutin sisälle vaikkapa mozzarella-juustoa, haluamaasi kastiketta, pepperonia ja mausteita.

VINKKI: Vaikka yleensä pizzan päällystäminen aloitetaan kastikkeilla, älä laita tuutin pohjalle kastiketta, ettei se valu pohjasta läpi!

Laita täytetyt tuutit sitten uuninkestäviin mukeihin tai muihin astioihin, joissa ne pysyvät pystyssä. Laita vielä uuniin 4–5 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja tuutit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumina.

Katso tarkemmat ohjeet Popsugarin videolta!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Popsugar, Pizzataikinaresepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja