Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Haluatko muokata reseptejä? Opettele tärkeät säännöt

Reseptien muokkaaminen voi olla hauskaa ja synnyttää täysin uudenlaisia herkkuja, mutta oikeanlaisia sääntöjä noudattamalla onnistut todennäköisemmin.

Reseptien ainesosien vaihtelu on hyvä tapa keksiä uusia makuelämyksiä, mutta kakku- ja keksireseptien muokkaaminen ei ole yhtä helppoa kuin keittojen ja patojen kanssa leikkiminen. Lue vinkit, joiden avulla onnistut!

Aloita tutusta reseptistä. Älä yritä muuttaa kakkureseptiä kekseiksi tai toisinpäin. Aloita reseptistä, jonka osaat ja josta pidät.

Keskity makuihin, älä rakennetta tuoviin ainesosiin. Uutteet, liköörit, yrtit, mausteet ja raasteet voidaan vaihtaa johonkin muihin vastaaviin, kuten voidaan tehdä myös pähkinärouheelle, kuivatuille hedelmille ja suklaanpaloille. Esimerkiksi keksitaikinaan voi hyvillä mielin yleensä lisätä vaikkapa suklaanpaloja, mutta kakkutaikinan pohjalle ne saattavat kyllä vajota. Jos haluat olla varma onnistumisesta, aloita sellaisesta kakkureseptistä, jossa on jo käytetty jotain vastaavia ainesosia ja vaihda ne sitten toisiin. 

Jos teet merkittäviä muutoksia reseptiin, saatat tahtomattasi vaikuttaa leivonnaisen rakenteeseen ja koostumukseen. Tee siis vain yksi muutos kerrallaan. Jos leipomuksesi ei onnistu, saat näin tietää, mikä on ongelmana. Jos puolestaan teet muutoksia muutenkin vain vähitellen, opit helpommin, paljonko reseptiä voi muuttaa ennen kuin se menee pilalle.

Jos haluat vähentää sokeria tai rasvaa: Aloita vähentämällä 10–15 prosenttia reseptin vaatimasta sokerista tai rasvasta. Jos pidät lopputuloksesta, vähennä vielä hieman lisää seuraavalla kerralla.

Jos haluat lisätä täysjyväjauhoja: Korvaa 10–15 prosenttia reseptin vaatimasta jauhomäärästä täysjyväjauhoilla. Jos pidät lopputuloksesta, korvaa vielä hieman lisää seuraavalla kerralla.

Lähde: Food52

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja