Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Entistä parempia brownie-leivoksia: Mausta taikina viskillä

Browniet ovat herkkuja, jotka sulattavat kriittisimpienkin maistelijoiden sydämen. Tee entistä suurempi vaikutus vieraisiin maustamalla browniet aavistuksella viskiä.

Tanskalainen arvostettu viskiasiantuntija Martin Markvardsen vinkkaa, että muihinkin leivonnaisiin kuin jouluisiin herkkuihin voi lisätä rohkeasti aavistuksen viskiä tuomaan makua.

– Nykyään viskiä ei käytetä vain joulukakuissa! Markvardsen toteaa.

Twistiä tuttuun taikinaan

Tärkeää on se, ettei alkoholia lisätä taikinaan liikaa. Viskin maku on niin hallitseva, että jo aavistus klassikkojuomaa tuo leivonnaisiin mukavasti kaivattua twistiä.

– Brownieihin ja muihin leivonnaisiinkin viskin maku sopii hyvin – ja sitä kuuluu lisätä vain aavistus, Markvardsen tarkentaa.

Viskin laadulla on väliä

Viskiasiantuntija haluaa selättää harhaluulot siitä, että leivonnaisiin käytettävän alkoholin laatuun ei kannattaisi satsata. Vaikka alkoholi katoaa liki kokonaan taikinasta paistamisen myötä, vaikuttaa viskin laatu leivonnaisten makuun.

– Mitä parempi viski, sitä parempi lopputulos, Markvardsen tiivistää.

Taikinan maustamista hyvälaatuisilla juomilla ei asiantuntijan mukaan kannata välttää.

– Siinä ei ole mitään pahaa, että ruoanlaittoon tai leivontaan käyttää laadukasta viskiä, Markvardsen hymyilee.

Kokeile tätä reseptiä:

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja