Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Entistä parempaa pannukakkua – tämä niksi tekee klassikkoherkun pinnasta rapean

Poimi vinkit siihen, kuinka onnistut jatkossa valmistamaan entistä herkullisempaa ja rapeakuorisempaa pannukakkua!

Vastikään esikoisteoksensa Makeaa (Readme) julkaissut Koko Suomi leipoo -voittaja, Liisa Westerberg kertoi vinkkinsä siihen, kuinka pannukakun pinnasta saa erityisen rapean. Rapsakan pinnan salaisuus piilee kirjailijan mukaan perinteisessä voissa.

– Aina ennen uuniin menoa heittelen pannukakun pinnalle pieniä voinokareita, jotta niiden ympärille muodostuisi herkullista, rapeaa pintaa, Westerberg toteaa.

– Itse pidän vähän paksummasta pannukakusta ja mielestäni siinä pitää olla rapea kuori, Westerberg toteaa.

Hyödynnä nahistuneet hedelmät

VINKKI! Jos pannukakun pinnalle lisää nahistuneen omenan paloja, voi pinnalle ripotella samalla aavistuksen kanelia.

Pannukakkuun on helppo hyödyntää myös esimerkiksi nahistuneet hedelmät. Pilkotut hedelmät voi lisätä pannukakkuun ripottelemalla niitä raa'an taikinan joukkoon pellille, juuri ennen paistamista.

– Esimerkiksi mustuneet banaanit ovat pannarin päälle pilkottuina ihan älyttömän hyviä, eikä niitä tarvitse heittää pois, kun ne hyödyntää pannariin, Westerberg toteaa.

– Meillä kotona banaanipannarista tykätään tosi paljon, kirjailija kertoo.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja