Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Entistä parempaa kermavaahtoa – tiesitkö nämä säännöt?

Kermavaahto täydentää parhaimmillaan upeat jälkiruoat, mutta jo yksinkertaiset virheet voivat pilata kermavaahdon jo valmistusvaiheessa. Lue, kuinka onnistut kermavaahdon valmistamisessa takuuvarmasti!

1. Käytä viileää kermaa

Useimpia leivontaan käytettyjä tuotteita kananmunista voihin suositellaan käytettävän huoneenlämpöisinä. Kerman kohdalla tämä sääntö huoneenlämpöisyydestä ei kuitenkaan päde, mikäli kerma on tarkoitus vispata vaahdoksi.

Kerma vaahtoutuu paremmin ja varmemmin silloin, kun se on viileää. Kerman vaahtoutumista voi edesauttaa entisestään vispaamalla sen kylmässä astiassa kylmällä vispilällä. Kun kerma ja sen vatkaamiseen käytetyt välineet ovat kylmiä, on vatkaaminen kaikkein tehokkainta.

2. Paneudu sokerin määrään

Liian sokeroitu kermavaahto on harvan makuun, sillä kerma on maultaan jo valmiiksi niin täyteläinen. Toisaalta myös täysin sokeriton kermavaahto voi olla makunsa puolesta erikoinen vaihtoehto. Jotta kultainen keskitie kermavaahdon sokeroinnissa löytyy, on sokeria syytä lisätä kerman joukkoon vähitellen maistellen. Tällä tekniikalla välttyy epämiellyttäviltä yllätyksiltä.

3. Viimeistele vaahto käsin

Suurin virhe, jonka kermavaahdon valmistamisessa voi tehdä, on sen vispaaminen liian kauan. Kun kermaa vispaa liian kauan, muuttuu sen koostumus rakeiseksi ja maku rasvaiseksi – ja tätä kannattaa välttää viimeiseen saakka.

Moni vispaa kerman sähkövatkaimella, joka sopiikin tarkoitukseen hyvin, mutta vatkaaminen kannattaa lopettaa hyvissä ajoin ennen sitä, kun vaahto on koostumukseltaan miellyttävän kiinteää. Rakeisen kermavaahdon pelossa moni vispaa kermavaahdon käsin – tai ainakin viimeistelee sähkövatkaimella vispatun kerman varovaisesti vispilällä.

4. Varaudu vispaamaan kerma uudelleen

Jos kermavaahtoa tarjoillaan vasta jälkiruoalla, ei kotikokin tarvitse jättää kerman vatkaamista pääruoan jälkeen tapahtuvaksi puhteeksi. Jos kerman vatkaa liki valmiiksi ja säilyttää sitä tovin ennen tarjoilua jääkaapissa, voi muutamalla vispilänheilautuksella kermavaahdon koostumuksen loihtia samanlaiseksi kuin vastavatkatulla kermavaahdolla. Kermavaahtoa ei koskaan kannata vatkata aivan valmiiksi, jos se joutuu odottamaan hetken jääkaapissa ennen tarjoilua, sillä kiinteä vaahto vettyy jääkaapissa erityisen helposti.

Lähde: Bon Appétit

MTV LIFESTYLE

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja