Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Entistä parempaa kääretorttua – poimi vinkit retroherkun valmistamiseen!

Kääretortusta saa helposti näyttävän ja herkullisen leivonnaisen mihin tahansa juhlaan.

Kääretortusta tulee monelle mieleen arkinen, ja jopa hieman tylsä leivonnainen. Suomen paras leipuri -kilpailun voittaja Anders Wikström kertoo omat vinkkinsä tämän klassikkoherkun valmistamiseen.

Kauniisti koristellun ja hyvin valmistetun kääretortun kehtaa tarjota hienommissakin juhlissa.

Panosta pohjan valmistukseen 

Muna-sokerivaahdosta valmistettu vetopohja on kääretortun perusta. Jotta kääretorttu maistuisi herkulliselta, tulee pohjan olla ennen kaikkea mehevän kostea.

– Creme fraiche ja öljy tuovat kääretorttupohjaan mehukkuutta ja tiiviyttä. Sekoita yhden sitruunamehun joukkoon hieman creme fraichea ja lisää taikinan joukkoon.

– Taikinassa pitää olla jotain nestettä, sillä muuten siitä tulee liian paksu, Wikström lisää.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että kääretorttupohja ei saa olla liian paksu. Älä siis kaada täytettä pellille liikaa. Liian paksu pohja on vaikea kääriä, jolloin myös täyte ei pääse oikeuksiinsa.

Yksinkertainen on monesti paras vaihtoehto

Wikström muistuttaa, että täytteiden kanssa ei kannata ruveta kikkailemaan liikaa, sillä monesti yksinkertainen on paras. Perusraaka-aineet, kuten kerma, rahka ja marjat ovat oikein hyviä täytevaihtoehtoja.

Myöskään koristelussa ei kannata lähteä yrittämään liikoja, sillä luonnolliset raaka-aineet maistuvat hyviltä sellaisenaan.

– Marjat ja suklaat ja pähkinät ovat monesti paras vaihtoehto, vaikka sokerimassasta saakin näyttävän lopputuloksen.

Aivan kuten täytteissäkin, myös koristeluissa yksinkertaisuus on paras vaihtoehto.

– Kääretortun täytteeseen sopivat marjat tai hedelmät ja suklaaspiraalit.

Kääretorttuun saa helposti näyttävyyttä ja juhlan tuntua pienillä yksityiskohdilla, kuten marengeilla.

 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja