Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Entistä enemmän makua – tätä pannukakkureseptiä on pakko kokeilla!

Pannukakuista saa loihdittua ihanan jouluisen version lisäämällä taikinaan piparkakkumausteita.

Pannukakut ovat loistava lisä viikonloppuaamiaiselle tai vaikka brunssille. Lisäämällä pannukakkutaikinaan piparkakkumausteita saat pannukakuista herkullisen jouluisia. Valmistaminen ei ole kuitenkaan yhtään sen vaikeampaa kuin tavallistenkaan pannukakkujen teko. Lisäät vaan taikinaan erilaisia mausteita!

Piparkakkupannukakut

4–6 kappaletta

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
¾ tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1/8 tl jauhettua muskottipähkinää
0,6 dl fariinisokeria
2 rkl ruskeaa siirappia
2 kananmunaa
4 rkl voita sulatettuna
1,8 dl maitoa

Kanelisiirappi

2,5 dl vaahterasiirappia
1 tl kanelia

Sekoita keskikokoisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda sekä mausteet.

Sekoita isossa kulhossa fariinisokeri, ruskea siirappi, 2 munaa, sulatettu voi ja maito.

Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan sekoita liikaa. Taikina saa jäädä hieman paakkuiseksi.

Rasvaa kevyesti lämmin paistinpannu. Kaada noin ½ desilitraa taikinaa pannulle. Paista 1–2 minuuttia, kunnes reunat ovat kuivuneet ja taikinaan ilmestynyt kuplia. Käytä ohutta lastaa ja käännä pannukakku toisin päin. Paista vielä 1–2 minuuttia, kunnes se on kevyesti ruskistunut. Tee sama lopulle taikinalle.

Lämmitä kanelisiirappia varten pienessä kattilassa vaahterasiirappia noin 5 minuuttia. Heitä sekaan kanelia. Tarjoile pannukakkujen kera!

 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja