Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Energiapatukat valmistuvat helposti kotona – älä unohda tätä seikkaa

Erilaiset pähkinäiset tai marjaiset patukat ovat oiva välipala, joka valmistuu helposti myös kotona. Huomenta Suomessa vieraillut Leivontanurkan Arja Elina kuitenkin muistuttaa, että energiapatukoita valmistettaessa on reseptiä syytä seurata tarkasti.

Energiapatukoiden valmistamisessa suurin haaste on taikinamassan koostumus – ja tästä syystä reseptiä ei kannata lähteä muokkaamaan. Tärkeää on, että patukat ovat riittävän kiinteitä, mutta eivät liian kovia.

Kotitalousopettaja  Arja Elina Laine antoi Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa omat vinkkinsä siihen, millaista taikinan tulisi olla, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

– Se ei saa olla liian kiinteää, etteivät patukat hajoa, hän kertoo.

Arja varoittaa myös liian löysän taikinan valmistamisesta, sillä liian vetelä taikina leviää uunipellille, eivätkä patukat saa toivottua muotoa.

Katso videolta, kuinka energiapatukat valmistuvat kotioloissa. Videolta saat vinkit myös suklaisen avokadotuorepuuron valmistukseen.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja