Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ei enää koskaan kuivia känttyjä! Neljä tyypillisintä virhettä, joita ihmiset tekevät muffinsseja leipoessaan – ethän sorru näihin?

Jos muffinssit eivät ole aina onnistuneet odotetusti, syy saattaa piillä seuraavissa virheissä. Nämä mokat välttämällä lopputulos vastaa taatusti toivottua!

Muffinssit ovat helppoja valmistaa, ja niiden leipomisessa ja makuyhdistelmissä vain mielikuvitus on rajana. Moni kotileipuri sortuu muffinssien kanssa kuitenkin mokiin, joiden seurauksena lopputulos ei välttämättä vastaa lainkaan toivottua. 

Välttämällä neljä seuraavaa virhettä, olet taas askeleen lähempänä täydellisiä muffinsseja. 

KOKEILE SEURAAVIA HERKULLISIA MUFFINSSIRESEPTEJÄ:

Virhe 1) Sekoitat taikinaa liikaa

Usko tai älä, mutta tapa jolla sekoitat taikinaa, vaikuttaa suuresti siihen, millaisia leipomuksia uunistasi oikein valmistuu.

Rakenteeltaan täydellisen pehmeät ja ilmavat muffinssit syntyvät, kunhan maltat olla sekoittamalla taikinaa liikaa. Liika sekoittaminen tuhoaa nimittäin samalla myös taikinaan muodostuneet ilmakuplat, jonka seurauksena lopputulos voi olla toivottua tiiviimpi.

Virhe 2) Täytät vuoat liian täyteen

Jokainen leipuri toivoo, että valmiit muffinsit ovat korkeita ja näyttäviä. Tämä toive mielessä moni kotileipuri sortuukin lisäämään taikinaa vuokiin liikaa, jonka seurauksena taikina saattaa helposti kohota yli äyräidensä. Lyhyesti sanottuna lopputulos voi olla melkoista sotkua.

Jätä siis vuoat vajaaksi, eli täytä niistä noin 3/4 .

3) Et noudata paistoaikoja

Muffinssien paistaminen voi olla melko tarkkaa puuhaa. Jos otat muffinssit liian aikaisin pois uunista, ne jäävät keskeltä raaoiksi. Muutama minuutti lisää paistoaikaa ja mehevät muffinssit ovat jo muuttuneet kuiviksi.

Leipoessa kannattaakin aina noudattaa reseptissä annettua paistoaikaa. Mutta koska jokainen uuni on erilainen, kokeile muffinssien kypsyyttä hammastikulla muutama minuutti ennen, kuin niiden kuuluisi olla valmiita

Virhe 4) Jäähdytät muffinit pellillä

Muffinssipeltiä käytettäessä muffinsseja ei kannata jättää jäähtymään sijoilleen, sillä leipomukset jatkavat kypsymistään kuumassa pellissä vielä hetken uunista ottamisen jälkeen. Tämä voi johtaa helposti kuivaan lopputulokseen.

Lähde: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja