Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ei enää koskaan kuivaa leipää! Tällä niksillä pidät leivän tuoreen makuisena jopa kuukausia – ja säästät rahaa

Tämän vinkin avulla sinun ei enää koskaan tarvitse heittää leipää roskiin, vaan voit nauttia tuoreen leivän mausta aina silloin, kun mielesi tekee.  

Leipomosta ostettu tai kotona leivottu leipä maistuu herkulliselta, mutta näihin tuotteisiin liittyy yksi surullinen ongelma; kuivuminen. Jos leipää ei kulu perheessäsi kovalla tahdilla, se saattaa muuttua kivikovaksi nopeammin kuin huomaatkaan.

Herkullista ja usein melko kallista leipää ei kuitenkaan tarvitse heittää roskiin, sillä näppärän pakastusvinkin avulla pidät leivän tuoreen makuisena kuukausien ajan.

Neljä tärkeää vaihetta leivän pakastuksessa

1. Pakasta leipä mahdollisimman tuoreena

Paras lopputulos syntyy, kun pakastat tuoretta leipää. Leikkaa leipä siivuisi mahdollisimman tuoreena, mieluiten 24 tunnin kuluessa leipomishetkestä. Jos leipäsi on ehtinyt jo hieman kuivua, se voi olla parempi käyttää pakastuksen sijaan krutonkien tai korppujauhojen tekoon.

2. Pakasta yhdessä kerroksessa

Levitä pakastimeen sopivan pellin tai muun alusta päälle leivinpaperi. Asettele leipäviipaleet leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen ja laita pakastimeen. Pidä leipiä pakkasessa, kunnes ne ovat jäätyneet kiinteiksi.

3. Pakasta annospusseissa

Siirrä leipäviipaleet pakastepusseihin käyttötarpeen mukaan. Poista pusseista ilma ja pakasta.

4. Sulata huoneenlämmössä tai leivänpaahtimessa

Kun leivänhimo iskee, nosta pussi sulamaan huoneenlämpöön, tai vaihtoehtoisesti nostaa leipäviipaleet suoraan pakastimesta leivänpaahtimeen. Tällöin paahtaminen vie noin minuutin tavallista kauemmin.

Näin helposti edessäsi on leipää, joka maistuu lähes yhtä tuoreelta kuin osto- tai leipomishetkellä. Leipäviipaleet säilyvät herkullisina pakastimessa noin puolen vuoden ajan.

Oletko jo kokeillut herkullisia aamiaissämpylöitä, jotka valmistuvat puolessa tunnissa ilman vaivaamista tai kohottamista? Poimi resepti talteen täältä.

Lähde: Popsugar

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja