Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Alkukesän monipuolinen luonnonherkku on nyt parhaimmillaan – kruunaa jälkiruoat ja kakut tällä luonnonyrtillä

Nyt on paras aika mennä metsään ja kerätä talteen luonnon omia vitamiinipommeja, jotka sopivat erinomaisesti myös leivontaan.

Moni suomalainen tuntee kuusenkerkän sen terveysvaikutuksista. Alkukesästä aina juhannukseen asti kerättävissä olevat kuusenkerkät sisältävät paljon hivenaineita, vitamiineja ja antioksidantteja, ja kerkkiä onkin käytetty yleisesti muun muassa yskänlääkkeenä.  

Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että kuusenkerkkiä voi käyttää monipuolisesti niin ruuanlaitossa kuin leivonnassa. Makeita kerkkiä voi esimerkiksi hienontaa juustokakkutäytteen sekaan tai lisätä täytekakun täytteeseen. 

MUISTA! Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan niiden keräämiseen on pyydettävä maanomistajan lupa. 

Yksi erinomainen ja vaivaton tapa kuusenkerkkien hyödyntämiseen löytyy kuusenkerkkäsiirapista. Kuin itsestään valmistuvaa siirappia voi käyttää kastikkeena niin jäätelön kuin kakkujen päällä. Katso resepti helppoon ja herkulliseen siirappiin artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Kokeile kaataa loraus kuusenkerkkäsiirappia esimerkiksi herkullisen omena-juustokakun päälle. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja