Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Älä tee näin! Koko Suomi leipoo -voittaja varoittaa kermamokasta

Oletko koskaan miettinyt, mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla?

Vastikään esikoisteoksensa Makeaa (Readme) julkaisseen Koko Suomi leipoo -voittaja, Liisa Westerbergin mukaan nopeammin vaahtoutuvan kuohukerman ja jämäkämmän vaahdon aikaansaavan vispikerman välillä on eroja. Westerbergillä on oma suosikkikermansa leipomiseen.

– Se on aika leivonnaiskohtaista, mutta yleensä käytän aina kuohukermaa kaikkeen. Minusta se on paremman makuista, mutta se on toki mielipideasia. Sillä on myös vähän erilaiset vaahtoutumisominaisuudet kuin vispikermalla. Vispikermahan vaahtoutuu yli kaksinkertaiseksi ja kuohukerma vain puolitoistakertaiseksi, Westerberg kertoo. 

VINKKI: Mausta kermavaahto vaikkapa tilkalla alkoholia, kanelilla tai kaakaolla.

Westerberg suosittelee käyttämään juuri sitä kermaa, jota reseptissä on pyydetty.

– Jos tekee leivonnaisia ja vaihtaa kuohukerman vispikermaan, niin taikinasta voi tulla suurempi.

Tämä korostuu Westerbergin erityisesti moussekakuissa, joissa kermaavaahtoa käytetään runsaasti. Jos kerman ja liivatteen suhteet eivät moussekakussa ole kohdallaan, ei kakku välttämättä pysy kasassa. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja