Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Älä pilaa leivonnaisia – muista tämä tärkeä sääntö!

Leivonnaisten onnistuminen on joskus pienestä kiinni. Eräs perusvinkki on yksi tärkeimmistä. Lue!

Olet nähnyt varmaan monessa ohjeessa mainittavan huoneenlämpöisen voin, kananmunat ja maidon? Tätä vaihetta et voikaan vältellä. 

Muista myös: Yhtä tärkeää kuin varmistaa, että ainesosat ovat huoneenlämpöisiä, on huomioida ainesosien samanlämpöisyys. Lisää siis kuumat raaka-aineet kuumiin ja kylmät kylmiin, jotta vältyt esimerkiksi ainesosien juoksettumiselta.

Monen herkun alkutaival syntyy vatkaamalla voita ja sokeria keskenään. Tämä onnistuu helpoimmin, jos ainesosat ovat huoneenlämpöisiä. Jos olet ikinä yrittänyt vatkata kivikovaa, kylmää voita, tiedät, kyllä miksi.

Taikinasta tulee muutenkin tasaisempaa ja leivonnaisista paremman näköisiä ja kuohkeampia, kun ainesosat eivät ole olleet kylmiä. Suunnitelmallisuus kannattaa: jos tiedät esimerkiksi aamun leipomisaikeistasi, kannattaa kananmunat ja voi jättää työtasolle yöksi.

Lähde: Bon Appétit

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja