Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Älä osta valmiina! Voisarvien leipominen on helpompaa kuin luulit

Kukapa voisi vastustaa pehmeitä ja lehteviä croissanteja? Vaikka croissanteja saa kaupasta valmiina, niitä kannattaa kokeilla leipoa myös itse.

Perinteisesti croissantitaikinan valmistaminen vaatii lukuisia työvaiheita, mutta tässä reseptissä taikina syntyy helposti vain muutamasta ainesosasta. 

Taikinan salaisuus piilee voissa ja kaulitsemisessa. Kun taikinan annetaan jäähtyä ja voin kovettua kaulitsemisten välissä, lopputuloksesta tulee lehtevä. Lehtevyyden lisäksi kylmä voi sulaa uunissa hitaasti, mikä tekee leivonnaisista entistäkin herkullisempia.   

Oikaistut croissantit (16 kpl)

4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
4 ¾ dl kreikkalaista jogurttia
5 rkl suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita. Vaivaa taikina käsin loppuun tasaiseksi, hieman tahmaiseksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse suorakulman muotoiseksi taikinalevyksi (30x20cm). Levitä ruokalusikallinen pehmeää voita taikinalevylle ohueksi kerrokseksi. Taittele taikina kerran pituussuunnassa ja tämän jälkeen vielä kahtia vasemmalta oikealle. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.

Ota taikina jääkaapista ja kauli taikina uudelleen yhtä suureksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä voi, taittele ja pakasta. Toista tämä yhtensä kolme kertaa. Kun taikina on käynyt jääkaapissa kolme kertaa, kaulitse se 45x25-senttiseksi levyksi. Leikkaa taikina kahdeksan neliön muotoiseen osaan. Leikkaa jokainen neliö kahtia niin, että saat yhdestä palasta kaksi kolmiota.

Aloita kolmion leveästä kohdasta ja rullaa jokainen taikinakolmio croissantiksi. Nosta valmiit croissantit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 190 asteisessa uunissa 20–20 minuuttia. 

Sulata loppu voi. Voitele valmiit, vielä lämpimät croissantit voilla ja tarjoile. Voit halutessasi ripotella leivonnaisten pinnalle sormisuolaa.

Resepti: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja