Älä osta valmiina! Tämä koko perheen suosikkiruoka valmistuu käden käänteessä – poimi herkullisten pinaattilettujen resepti
Yksi lasten suosikkikouluruoista ovat pinaattiletut. Herkullisia lettuja kannattaa tehdä kotonakin, ja tarjota ne perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa.
Moni ostaa pinaattiletut kotiin valmiina, mutta tosiasiassa letut onnistuvat myös helposti itse kotioloissa. Kokeile lettujen seuraksi vaikkapa tillillä maustettua lämminsavulohitahnaa tai perinteisempää perunaa puolukkahillon kera!
Pinaattiletut, 5-6 annosta
2½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
(½ tl muskottipähkinää)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 ps pakastepinaattia sulatettuna (150 g) tai tuoretta ohutlehtistä pinaattia 200-300 g
Paistamiseen 30 g voita tai margariinia
Valmistusohje
Mittaa jauhot, suola ja mausteet kulhoon. Lisää maito ja sekoita hyvin. Turvota 15 minuuttia. Lisää kananmunat ja pakastepinaatti.
Jos käytät tuoreita pinaatinlehtiä tee näin: höyrytä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet paistokasarissa jossa on puoli desiä vettä. Valuta ja jäähdytä. Silppua vähän ja lisää taikinaan.
Paista taikina letuiksi ohukaispannussa.
Tarjoa puolukkasurvoksen- tai hillon kanssa. Tuorejuustotahnat maistuvat myös pinaattilettujen kanssa, kokeile vaikkapa tillillä maustettua lämminsavulohitahnaa.
Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy