Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Älä mokaa kuorrutteen kanssa! Näillä kikoilla teet kermavaahdosta helposti kestävämpää

Kermavaahdolla kuorrutetu kakut ja leivonnaiset saa kestämään kauniina muutamalla helpolla vinkillä. Varsinkin lämpiminä kesäpäivinä kermavaahto saattaa herkästi lähteä valumaan.

Kermavaahdon joukkoon voi kuitenkin kokeilla lisätä monia ainesosia, joilla vaahdosta saa entistä kestävämpää. Kaikkein tutuimpia lienevät erilaista paksumpien maitotuotteiden lisääminen kermavaahdon joukkoon. Näitä ovat muiden muassa maitorahkacrème fraîche ja tuorejuusto. Happamat makuvivahteet peittyvät helposti, kun kermavaahdon joukkoon lisää sokeria.

Edellä mainittuja maitotuotteita saattaa löytyä jääkaapin perukoilta jo valmiina. Seuraavien vinkkien nimeen puolestaan vannovat kokeneemmat kotileipurit. 

Liivatejauhetta käytetään esimerkiksi hyydykekakuissa, mutta se sopii hyvin myös kermavaahdon joukkoon. Sekoita liivatejauhe ensin pieneen määrään kylmää vettä ja anna seoksen hetken tekeytyä. Kiehauta neste sitten nopeasti liedellä samalla sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Liivate saa aikaan jämäkän kermavaahdon.

Vaniljakreemijauhe on tuttu muun muassa viinereiden täytteestä. Jauhe sopii myös loistavasti kermavaahdon tukevoittajaksi.

Jos mitään yllä mainituista ei ole saatavilla, tulee kiinnittää huomiota kermavaahdon vaahdotustekniikkaan: vatkaa kermavaahto ripeästi esimerkiksi sauvasekoittimella vaahdoksi. Kermavaahto on riittävän jämäkkää, kun kulhon voi kääntää nurin, eikä vaahto lähde valumaan.

Kerma sopii kruunaamaan vaikkapa tattarijauhoista valmistetun täytekakun. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja