Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Aamupuurosta sipsejä? Katso uskomaton resepti

Rapeita lastuja on helppo valmistaa muistakin raaka-aineista kuin perunoista. The Guardian -lehden reseptillä klassinen kaurapuurokin jalostuu rapeiksi sipseiksi.

Ylijäänyttä puuroa on käytetty klassisesti osana esimerkiksi leipä- tai pannukakkutaikinaa. Pienellä vaivalla puurosta saa loihdittua myös rapsakoita eväsherkkuja, jotka muistuttavat koostumukseltaan sipsejä.

Puurosipsit

Keitä annos kaurapuuroa. Levitä puuro astiaan tai uunipellille, leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Siirrä puuro hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta sen leikkaaminen helpottuu.

Leikkaa levystä paksuja siivuja. Paista maun mukaan öljyssä tai voissa ja öljyssä.

Kun puurosiivut saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi, siirrä ne kuivumaan pyyhkeen tai talouspaperin päälle. 

Puurosipseistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähde: The Guardian


Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja