Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

6 kätevää ohjetta leipomiseen: Muistathan nämä?

Leipomisessa olennaista ovat huolellisuus ja tarkkuus. Lue, mitä asioita kannattaa muistaa, kun leivot kahvipöytään kakkua!

Muistathan seuraavat ohjeet leipoessasi?

1. Älä käytä kylmiä kananmunia

Osaat varmaan käyttää huoneenlämpöistä voita, mutta taikinan sekoittumisen kannalta on tärkeää, että myös munat ovat huoneenlämpöisiä. Jos sinulla on kiire, laita munat lämpimään veteen noin vartiksi.

2. Mittaa jauhot kunnolla

Jauhoja ei voi mitata summamutikassa eikä kaapaista pussista suoraan desimittaan. Laita jauhot mieluiten lusikalla mittaan ja silota pinta veitsellä. LUE MYÖS: Vältä yleinen virhe! Hyödyllinen jauhoniksi pelastaa leivonnaiset

3. Käytä leivontasutia voiteluun

Kykenet paljon huolellisempaan voiteluun, kun käytät leivontasutia etkä paperiin sullottua voinpalaa. Sudi sutia hyvin pehmeään voihin ja voitele sitten vuoka.

4. Asettele vuoat mahdollisimman keskelle uunia

Vuokien ei kuulu koskettaa uunissa toisiaan tai uunin seinämiä. Jos uunisi ei ole tarpeeksi leveä mahduttamaan kahta vuokaa vierekkäin, asettele ne eri tasoille ja hieman limittäin.

5. Vaihtele vuokien paikkaa uunissa

Kääntele kakkuvuokaa uunissa, jotta se kypsyy tasaisesti. Odota kuitenkin, että taikina on asettunut eli anna sen olla noin kaksi kolmasosaa kypsymisajasta uunissa ensin rauhassa. Näin se ei latistu, kun avaat uunin. Jos käytät useampaa kuin yhtä ritilää, tämä on hyvä hetki vaihtaa vuokien paikkaa.

6. Jäähdytä kakut ylösalaisin

Kun jäähdytät kakun ylösalaisin, sen pinnasta tulee tasaisempi.

Lähde: Real Simple

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja