Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

5 syytä, miksi pipari tekee hyvää!

Piparkakut ovat joulunajan ehdottomia herkkuja. Erinomaisen makunsa lisäksi pipareiden syömiseen on olemassa muitakin hyviä perusteita.

Inkivääriä, kanelia ja neilikkaa – joulupiparit sisältävät runsaasti ainesosia, jotka tekevät keholle tutkitusti hyvää. Sokeripitoisia pipareita ei tietenkään tule ahmia kilokaupalla, mutta tämän jouluherkun nauttiminen silloin tällöin todella kannattaa.

Tässä viisi hyvää syytä syödä pipareita!

1. Pipari pitää terveenä

Pipareiden sisältämän inkiväärin terveyshyödyt on tunnettu jo satojen, ehkä jopa tuhansien vuosien ajan. Inkivääri sisältää antioksidantteja ja sillä on myös tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Inkivääristä on todettu olevan apua myös nivenongelmiin.

2. Pipari lämmittää

Piparkakkujen sisältämää kanelia on käytettu jo vuosituhansia lämmittävänä mausteena sekä ilmavaivojen ehkäisijänä. Erityisen myönteinen vaikutus kanelilla on verenkiertoon ja se voi tutkitusti alentaa verensokeria.

3. Pipari tekee sinut mukavammaksi!

Tälle väitteelle ei ole olemassa lainkaan tieteellistä pohjaa, mutta jos historiaan on uskominen, voivat piparit todella tehdä meistä iloisempia ja mukavampia ihmisiä. Kuningas Hans nimittäin uskoi 1450-luvulla pipareiden lievittävän äkäisyyttä. Hoville lähetettiinkin valtava määrä piparkakkuja kuninkaan toiveesta. Haluamme uskoa, että kuningas Hans oli oikeassa!

4. Piparit huolehtivat vatsastasi

Piparkakkujen sisältämä ruokasooda tasoittaa vatsahappojen toimintaa. Piparit voivat siis olla itse asiassa täydellinen jälkiruoka kinkun ja muiden suolaisten jouluherkkujen jälkeen nautittavaksi.

5. Piparit tuovat iloa myös visuaalisesti

Vain mielikuvitus on rajana joulupiparien muotoilua mietittäessä! Suosituimpien piparimuotojen joukkoon lukeutuvat muun muassa possut, tähdet sekä enkelit. Mikään ei kuitenkaan estä sinua leipomasta pipareista mitä upeampia luomuksia, aina huikeista piparkakkutaloista koristeltuihin piparkakku-ukkeleihin. Piparit tuovat iloa elämään siis myös visuaalisesti!

Lähde: Mitt Kök

Jos mielesi alkoi tehdä itseleivottuja pipareita, ohjeen löydät täältä. Jos innostut tekemään piparkakkutaloa, ohjeet löytyvät taas täältä

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja