Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

10 kotileipurin välttämätöntä välinettä – löytyvätkö sinun keittiöstäsi?

Leivonnaisguru Alice Medrich kertoi omat vinkkinsä siihen, mitä välineitä jokaisesta keittiöstä tulisi löytyä.

Leipomispuuhissa tarvitaan jonkin verran apuvälineitä – etenkin, jos harrastus on edennyt sille tasolle, että kotikeittiössä tulee loihdittua hieman vaatimampiakin leivonnaisia. Poimi ammattilaisen vinkit siihen, mitkä keittiövälineet jokainen kotileipuri tarvitsee.

1. Kulhot

Medrich suosii ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kulhoja – joita löytyy hänen keittiöstään monessa eri koossa. On tärkeää, että sekä taikinan vaivaamista että ainesten mittaamista varten löytyy kaapista juuri sopivan kokoinen kulho.

2. Siivilät

Siivilät ovat niin ikään tärkeitä leipurin apuvälineitä ja siivilöitäkin on hyvä löytyä muutamassa eri koossa. Eri tarpeisiin tarvitaan toisinaan leipoessa tiheämpää ja toisinaan vähemmän tiheää siivilää.

3. Mikroraastin

Pienikokoinen raastin on korvaamaton apu esimerkiksi sitruunankuoren, kanelitankojen, pähkinöiden ja kovien juustojen raatsamiseen. Medrich luottaa mikroraastimissa klassikkomalleihin, joissa ei ole kahvaa lainkaan.

4. Nuolija

Silikonista valmistettu nuolija on jokaisen pihin kotileipurin pelastus, sillä taikinaa ei tämän keittiövälineen ansiosta jää astioihin juuri lainkaan. Medrich suosittelee hankkimaan myös yhden pienikokoisen nuolijan, jolla saa hamstrattua esimerkiksi majoneesin jäänteet talteen.

5. Reunallinen uunivuoka

Medrich käyttää uunivuokaa uunipellin sijaan ja suosittelee kotileipureita tekemään samoin.

6. Perinteinen vispilä

Leivontaguru käyttää kahta erikokoista metallivispilää päivittäisessä leivonnassa. Hän suosittelee kotileipureitakin turvautumaan aina perinteiseen metallivispilään – myös silloin kun kuivat aineet on tarkoitus sekoittaa keskenään.

7. Digitaalinen paistolämpömittari

Medrich käyttää paljon lämpömittaria leivonnassa: esimerkiksi suklaaherkkujen ja karkkien valmistuksessa lämpömittarista on suuri apu. Digitaalisesta lämpömittarista voi olla apua myös kotileipurille - muulloinkin kuin joulukinkun paistossa.

8. Metallilasta

Metallilasta voi olla keittiössä suureksi hyödyksi - ja lasta kannattaa pitää käsien ulottuvilla. Medrich käyttää suurta metallilastaa usein taikinan levittämiseen.

9. Mitta

Mitasta on leivontapuuhissa apua esimerkiksi vuokien koon mittaamisessa tai taikinoiden paksuuden mittaamisessa.

10. Keittiövaaka

Vaaka on suuri apu tarkan kotileipurin leivonnaisten onnistumisessa. Hyvä keittiövaaka mittaa grammojen lisäksi myös unsseja - silloin ulkomaistenkin reseptien seuraaminen helpottuu.

Lähde: food52.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja