Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen mansikkakakku

Klassinen mansikkakakku sopii kesän juhlapöytään.
Klassinen mansikkakakku sopii kesän juhlapöytään.Harriet Järf
Julkaistu 17.06.2024 08:52

MTV LIFESTYLE

Voikakkupohja

  • 6 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Mansikkatäyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 500 g mansikoita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kostutus

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 4 dl vispikermaa
  • 500 g mansikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sitruunamelissa
  • (1–2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Kiille

  • 1 dl hillosokeria
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

  • Voikakkupohja: Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm) ja laita leivinpaperia pohjalle. 
  • Sulata voi, anna jäähtyä hetki. 
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään. 
  • Siivilöi kuivat ainekset taikinaan, ja lisää myös sulatettu voi ja maito taikinaan vuorotellen kuivien ainesten kanssa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi. 
  • Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla, tikun tulee olla kuiva. 
  • Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 
  • Vinkki: Voit tehdä pohjan hyvissä ajoissa etukäteen, kelmuta hyvin ja laita pakkaseen. Kun haluat täyttää kakun, ota kakkupohja pakkasesta, ja anna sulata noin puoli tuntia tai tunnin. Pohja on helpompi leikata, kun se on vielä vähän jäinen. 
     
  • Täyte: Vatkaa vispikerma kuohkeaksi, lisää maitorahka ja sekoita. 
  • Perkaa ja paloittele mansikat vähän pienemmiksi, ja lisää täytteeseen. Lisää myös sokerit. 
  • Vinkki: Tähän kakkuun käy myös suurempi määrä täytettä, kakkupohja kestää täytteen hyvin. 
     
  • Kostutus: Sekoita ainekset pienessä astiassa.
     
  • Koristelu: Vatkaa vispikerma kuohkeaksi, vatkaa myös sokerit mukaan. 
  • Paloittele isommat mansikat puoliksi, jätä pienet kokonaisiksi. 
  • Vinkki: Kermapursotuksista saa kestävimmät, jos vatkauksen loppupuolella lisää vähän vaniljakreemijauhetta. Käytä kerma heti tämän jälkeen. 
     
  • Kiille: Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna vähän jäähtyä. 
  • Sekoita muutama kerta jäähtymisen aikana. 
     
  • Kokoaminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen osa tarjoiluvadille, voit halutessasi laittaa reunakalvoa ympärille ja/tai käyttää irtopohjavuoan rengas tukena kakun ympärille. 
  • Kostuta alimmainen pohja vaniljamaidolla esim. pullasudin avulla. Lisää puolet mansikkatäytteestä ja levitä tasaisesti. 
  • Laita toinen kakkupohja päälle, kostuta ja levitä päälle loput mansikkatäytteestä. 
  • Laita kolmas kakkupohja päälle ja kostuta sekin. 
  • Suojaa kakku kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, tai jopa seuraavaan päivään. 
  • Poista reunakalvo ja muut tuet, levitä ohut kermakerros kakun kaikille sivuille. 
  • Asettele mansikat kakun päälle. Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudin avulla. 
  • Laita kerma pursotuspussiin, jossa esim. tähtitylla. Tee kauniit kermapursotukset kakun sivuille, viimeistele kakku sitruunamelissalla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Kanelikierrekakku, Lauran reseptiAnnin KindertäytekakkuKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttöSuklainen JenkkikakkuPaluu menneisyyteen: Suomalaisten juhlapöydän kiistaton ykkönen – näin teet täydellisen mansikkakakun
MansikkakakkuJuhannusTäytekakkuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Klassinen mansikkakakku on täydellinen kakku juhannukseksi! Tässä versiossa on mehevä voikakkupohja, joka pitää muotonsa paremmin kuin perinteinen sokerikakkupohja. Täyte saa raikkautta maitorahkasta ja suuresta mansikkamäärästä. Koristeena tietysti kauniita kermapursotuksia ja lisää mansikoita.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku