Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 22.05.2020 12:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 12 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 2-3 dl kasvis- tai kalalientä
  • 400 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
  • 300 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 300 g loimulohta
  • 1 ruukku tilliä
  • musta- tai limepippuria myllystä

Pinnalle

  • puolet yllä olevasta tahnasta
  • 2 dl sinimailaisen ituja tai silmusalaattia
  • 200 g loimulohta
  • ½ paprika renkaina tai kuutioina
  • 6-12 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli renkaina
  • tilliä

Valmistusohje

Loimulohirullakakku (12 annosta) valmistuu näin:

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele leivät leivinpaperin päälle vieretysten siten, että saat suorakaiteen mallisen levyn.
  2. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
  3. Laita yrttituorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma.
  4. Jaa seos kahteen osaan ja murenna toiseen loimulohi ja hienonna joukkoon tilli. Rouhi mausteeksi musta- tai limepippuria ja sekoita.

Voileipäkakku kääräistään nyt rullalle! Loimulohirullakakku on tyylikäs ja superherkullinen voileipäkakku, joka valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Voit nauttia sen juhlan sijaan myös vaikka iltapalana. Täytteissä voit käyttää mielikuvitusta. Testaa Hellapoliisin helppo rullakakku.

  • Levitä kalaseos leipien päälle reunaa myöten ja kääri rullaksi siten, että sauma jää alaspäin. Siirrä rulla tarjoiluvadille ja levitä pinnalle toinen seos siten, että rulla on kauttaaltaan kuorrutettu.
  • Koristele mielesi mukaan iduilla tai silmusalaatilla, loimulohipaloilla, paprikarenkailla tai -kuutioilla, miniluumutomaateilla tai kirsikkatomaateilla, sipulirenkailla ja tillillä.
  • Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Vinkki! Voit täyttää ja kuorruttaa rullan jo edellisenä päivänä ja koristella seuraavana päivänä.

    1:09Voileipäkakku rullan muodossa! Katin loimulohivoileipäkakku valmistuu helposti

    Lisää aiheesta:

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurullaKasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakkuVoileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohestaVoileipäkakku säilykekalastaJuustotangot ja voileipäkakutKinkkuvoileipäkakku
    HellapoliisiVoileipäkakkuKevään juhlatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Hellapoliisi
    • 24.05.202419:51
      Kevään juhlat

      Banoffee kipoissa

    • 24.05.202419:48
      Pannacotta

      Ruusupannacotta

    • 15.12.202313:17
      Tahnat

      Savuporotahna

    • 13.12.202314:56
      Cocktail alkupalat

      Helpot cocktailpalat

    • 13.11.202313:31
      Hillot

      Persikkachutney