Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
Voileipäkakku kääräistään nyt rullalle! Loimulohirullakakku on tyylikäs ja superherkullinen voileipäkakku, joka valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Voit nauttia sen juhlan sijaan myös vaikka iltapalana. Täytteissä voit käyttää mielikuvitusta. Testaa Hellapoliisin helppo rullakakku.
Ainekset
- 12 isoa paahtoleipäviipaletta
- 2-3 dl kasvis- tai kalalientä
- 400 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
- 300 g smetanaa tai ranskankermaa
- 300 g loimulohta
- 1 ruukku tilliä
- musta- tai limepippuria myllystä
Pinnalle
- puolet yllä olevasta tahnasta
- 2 dl sinimailaisen ituja tai silmusalaattia
- 200 g loimulohta
- ½ paprika renkaina tai kuutioina
- 6-12 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
- 1 punasipuli renkaina
- tilliä
Valmistusohje
Loimulohirullakakku (12 annosta) valmistuu näin:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele leivät leivinpaperin päälle vieretysten siten, että saat suorakaiteen mallisen levyn.
- Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
- Laita yrttituorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma.
- Jaa seos kahteen osaan ja murenna toiseen loimulohi ja hienonna joukkoon tilli. Rouhi mausteeksi musta- tai limepippuria ja sekoita.
- Levitä kalaseos leipien päälle reunaa myöten ja kääri rullaksi siten, että sauma jää alaspäin. Siirrä rulla tarjoiluvadille ja levitä pinnalle toinen seos siten, että rulla on kauttaaltaan kuorrutettu.
- Koristele mielesi mukaan iduilla tai silmusalaatilla, loimulohipaloilla, paprikarenkailla tai -kuutioilla, miniluumutomaateilla tai kirsikkatomaateilla, sipulirenkailla ja tillillä.
- Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit täyttää ja kuorruttaa rullan jo edellisenä päivänä ja koristella seuraavana päivänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa