Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

1:20Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?
Julkaistu 18.06.2020 07:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (6-8 annosta)

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunan mehua tai vaaleaa viinietikkaa

Raparperihillo

  • 3 raparperinvartta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g sitruunan makuista maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria tai maun mukaan

Pinnalle

  • ½-1 l tuoreita mansikoita
  • (2 rkl tomusokeria)

Valmistusohje

Raparperi-pavlova valmistuu näin:

  1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota munan valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sitruunamehu tai viinietikka ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa seos kahteen osaan ja levitä pyöreiksi ympyröiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit halutessasi valmistaa myös vain yhden suuren pohjan. Kypsennä 100-125 asteessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes marenki on rapeaa. Jäähdytä.

Raparperi-mansikkapavlova on rapea marenkikakku, kesän valloittavin leivonnainen. Kuka voisi vastustaa ihanan makeaa kakkua, jonka täytteessä maistuvat kevään ensimmäiset raparperit ja pinnalla ihanat kotimaiset mansikat.

  • Valmista marengin paistuessa hillo.
  • Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli. Kiehauta ja lisää vesi. Anna hautua usein sekoitellen, kunnes raparperi alkaa pehmetä. Jäähdytä.
  • Levitä hillo marenkipojalle.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunalla maustettu rahka ja vaniljasokeri. Mausta vielä sokerilla maun mukaan. Levitä kerros marenkipohjalle ja nosta päälle toinen pohja. Levitä loput täytteestä päälle ja koristele mansikoilla. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
  • Tarjoa!
  • Vinkki: Voit valmistaa kakkupohjan jo ennakkoon odottamaan ja täyttää hieman ennen vieraiden tuloa. Sitruunanmakuisen rahkan voit korvata myös muilla makurahkoilla tai käyttää maustamatonta rahkaa. Tarkista silloin sokerin määrä.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Mehevä mustikkakakku, Hennan reseptiSitruunainen mansikka-kookosbritaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosDaim-valkosuklaakakkuMansikka-raparperikakkuBritakakku
    RaparperiKakkuMansikkakakkuMarenkiPavlovaHellapoliisiGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Raparperi
    • 9.6.09:25
      Raparperipiirakka

      Nopea raparperi-kaurapaistos

    • 11.06.202413:41
      Raparperipiirakka

      Hanna Sumarin raparperipaistos

    • 28.05.202416:30
      Booli

      Kesäinen raparperibooli

    • 12.05.202408:01
      Vaahto

      Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

    • 12.05.202408:00
      Leipä

      Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät