Mainos
Mainos

Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin

Ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat näppärästi vaaleasta ja tummasta keksitaikinasta. Sari Juntunen julkaisi ylioppilaslakkipikkuleipien reseptin alun perin Täykkäri-blogissaan. Katso videolta, miten ylioppilaslakkikeksit syntyvät!

Ylioppilaslakkipikkuleipien ainekset

    Vaalea taikina

    • 400 g voita
    • 2½ dl sokeria
    • 2 munaa
    • 8 dl vehnäjauhoja
    • 4 tl vaniljasokeria
    • 2 tl leivinjauhetta

    Tumma taikina

    • ½ vaaleasta taikinasta
    • tummaa kaakaojauhetta

    Kasaaminen

    • 4 levyä valkosuklaata sulatettuna
    • 1 levy maitosuklaata sulatettuna
    • pehmeitä kultahelmiä

    Valmistusohje

    • Valmistusaika: 10 min+ 60 min tekeytyminen + 7 min paistaminen+ 120 min kokoaminen
    • Annoksia: 150 kpl

    1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
    2. Lisää kananmunat yksitellen munasokerivaahdon joukkoon vatkaten.
    3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
    4. Ota taikinasta puolet sivuun ja lisää puoleen taikinasta tummaa kaakaojauhetta.
    5. Anna taikinan seisoa jääkaapissa ainakin tunti.
    6. Kaulitse vaalea taikina pienissä erissä ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) lakin yläosia. Ota tummasta taikinasta samalla muotilla, mutta kaulitse niitä kaulimella hiukan pidemmiksi, jotta lippa näkyy.
    7. Paista pikkuleipiä 185-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
    8. Laita pohjaosan päälle tilkka sulatettua maitosuklaata. Dippaa yläosan toinen puoli valkosuklaassa ja laita pohjan päälle. Kiinnitä kultahelmi tilkalla sulatettua valkosuklaata.

    Katso lisää Sarin reseptejä Täykkäri-blogista.

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja