Ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat näppärästi vaaleasta ja tummasta keksitaikinasta. Sari Juntunen julkaisi ylioppilaslakkipikkuleipien reseptin alun perin Täykkäri-blogissaan. Katso videolta, miten ylioppilaslakkikeksit syntyvät!
Ylioppilaslakkipikkuleipien ainekset
Vaalea taikina
- 400 g voita
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Tumma taikina
- ½ vaaleasta taikinasta
- tummaa kaakaojauhetta
Kasaaminen
- 4 levyä valkosuklaata sulatettuna
- 1 levy maitosuklaata sulatettuna
- pehmeitä kultahelmiä
Valmistusohje
- Valmistusaika: 10 min+ 60 min tekeytyminen + 7 min paistaminen+ 120 min kokoaminen
- Annoksia: 150 kpl
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää kananmunat yksitellen munasokerivaahdon joukkoon vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta puolet sivuun ja lisää puoleen taikinasta tummaa kaakaojauhetta.
5. Anna taikinan seisoa jääkaapissa ainakin tunti.
6. Kaulitse vaalea taikina pienissä erissä ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) lakin yläosia. Ota tummasta taikinasta samalla muotilla, mutta kaulitse niitä kaulimella hiukan pidemmiksi, jotta lippa näkyy.
7. Paista pikkuleipiä 185-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Laita pohjaosan päälle tilkka sulatettua maitosuklaata. Dippaa yläosan toinen puoli valkosuklaassa ja laita pohjan päälle. Kiinnitä kultahelmi tilkalla sulatettua valkosuklaata.
Katso lisää Sarin reseptejä Täykkäri-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa