Britakakku – se kesän paras kakku!
Julkaistu
(Päivitetty )
Britakakku tai britatorttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna. Mansikkabrita on klassikko, mutta voit käyttää erilaisia marjoja vaihdellen.
Britakakku
- 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 50 g mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl kermaa tai maitoa
Marenki
- 4 munanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
Väliin ja pinnalle
- n. 1 l tuoreita marjoja
- (tomusokeria)
Valmistusohje
Valmistusaika: 60 min
Annoksia: noin 12 annosta
Britakakku valmistuu näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
- Paista 175 - 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
- Leikkaa torttulevy kahteen tai neljään osaan ja levitä muille levyille täytettä ja marjoja, mutta jätä päällimmäinen osa täyttämättä. Laita kerroksittain tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria