Mainos
Mainos

17.7.2015. Brita-torttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna. Käytä erilaisia marjoja vaihdellen.

12 annosta

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 50 g mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kermaa tai maitoa

Marenki

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Väliin ja pinnalle

  • n. 1 l tuoreita marjoja
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.

Paista 175 - 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Leikkaa torttulevy kahteen tai neljään osaan ja levitä muille levyille täytettä ja marjoja, mutta jätä päällimmäinen osa täyttämättä. Laita kerroksittain tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.