Pastasalaatti, suolainen piirakka ja pikkunaposteltavaa juhliin – nappaa parhaat ohjeet!
Nappaa vinkit suolaisiin juhlatarjoiltaviin.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin parhaat voileipäkakkuohjeet juhliin. Tämän klassisen herkun lisäksi juhlapöytään kannattaa miettiä muutakin suolaista tarjoiltavaa. Koostimme yhteen muutaman vinkin.
Ruokaisa pastasalaatti on takuuvarma tarjoiltava
Varma valinta juhlapöytään on tietenkin ruokaisa pastasalaatti.
Esimerkiksi kylmäsavulohesta ja katkaravuista valmistettu pastasalaatti sopii mainiosti kevään ja kesän juhliin.
– Vähistä raaka-aineista valmistat tyylikkään salaatin helposti, vinkkaa reseptinikkari Kati Jaakonen.
Klassinen valinta on myös helppo pesto-pastasalaatti. Testiin kannattaa ottaa myös MTV:n ruokaohjelmista tutun Kari Aihisenlämmin pastasalaatti.
Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
Salaatin ja piirakan voi yhdistää nerokkaaksi salaattipiirakaksi! Salaattipiirakassa yhdistyvät rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu.
Salaattipiirakan resepti on peräisin Satokausikalenterin ja Sydänmerkin tuottamasta Kaikkea hyvää -ruokakirjasta (2020). Voit vaihdella salaattipiirakan täytteitä sesonkien mukaan.
– Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa, Kaikkea hyvää -kirjassa vinkataan.
Nappaa resepti: Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi
Pikkusuolaista helposti
Erilaiset pikkusuolaiset maistuvat juhlapöydässä, eikä niiden tekemiseen vaadita kummoisia kokkailutaitoja. Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa, miten kaupan valmiista crustadeista saa loihdittua helposti näyttävän pikkusuolaisen juhlapöytään.
– Kevään ja kesän juhlapöydässä maistuvat pienet suupalat. Valmiit crustadikuoret löydät useimmista kaupoista keksihyllyiltä. Niihin voit tehdä erilaisia suolaisia täytteitä, Kati vinkkaa.
Katin täytetyt crustadit muistuttaavat ulkonäöltään hauskasti leppäkerttuja.
– Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti ja ne ilahduttavat varmasti juhlapöydässä.
Nappaa helppo ohje: Pientä suolaista juhlapöytään: Leppäkerttucrustadit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan